Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

4+1 tips για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό

Ποια είναι τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε;

30 Οκτωβρίου 2020 13:52
4+1 tips για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να μην αγωνιάτε κάθε φορά αν έχετε μπαταρία στο κινητό σας; Σας βρήκαμε την καλύτερη λύση για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία. Λύσεις για να εξοικονομήσουμε μπαταρία, όταν δεν έχετε μαζί σας φορτιστή ή ρεύμα, υπάρχουν αρκετές.

Διαβάστε μερικά tips για να εξοικονομείστε μπαταρία όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού:

  • Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Όσο πιο φωτεινή η οθόνη σου, τόσο πιο γρήγορα η μπαταρία τελειώνει.
  • Κλείστε σωστά τα apps: Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιες εφαρμογές όπως facebook, viber, whatsapp κτλ, σιγουρέψτε ότι δεν έχουν μείνει σε αναμονή.

κινητό tips μπαταρίας

  • Μειώστε τα notifications: Για παράδειγμα στο Facebook κλείσε τα ασήμαντα notifications, ώστε για παράδειγμα να μη χτυπάει το κινητό ακόμα και στις προσκλήσεις ενός παιχνιδιού.
  • Κρατήστε κλειστό το Wifi: Αν το κινητό έχει εντολή να ψάχνει για ασύρματο δίκτυο, τότε θα ψάχνει επί 24ώρου βάσεως.
  • Απενεργοποιείστε τη δόνηση: Κι όμως, η δόνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη "ζωή" της μπαταρίας του κινητού σας. Αν, λοιπόν, δεν το έχετε αθόρυβο, τότε δεν τη χρειάζεσαι.

Προσοχή: Μην αφήσετε ποτέ ξανά ανοιχτό το Bluetooth στο κινητό σας - Κίνδυνος για...

Ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους φαίνεται να έχει εντοπιστεί για όλες τις κινητές συσκευές που συνδέονται μεταξύ τους μέσω Bluetooth.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZDNet, οι ερευνητές της εταιρείας Armis, έχουν εντοπίσει 8 περίπου κενά ασφαλείας για τις συσκευές που χρησιμοποιούν το ασύρματο πρωτόκολλο Bluetooth. Το χειρότερο κενό ασφαλείας είναι εκείνο που φέρεται να επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να αποκτήσει τον έλεγχο μίας συσκευής που βρίσκεται συνδεδεμένη με κάποιον άλλο μέσω Bluetooth. Πρέπει να αποφεύγετe να το αφήνετε ανοιχτό, όπως και να μην το σηκώσετε σε περίπτωση που χτυπήσει από αυτόν τον αριθμό.

undefined

To ανησυχητικό στοιχείο που ανακάλυψαν οι ερευνητές είναι ότι θα μπορούσε μια μολυσμένη συσκευή να προσφέρει πύλη πρόσβασης σε όποια άλλη συσκευή με την οποία είναι ασύρματα συνδεδεμένη, ειδικά σε ένα γραφείο ή ένα κοινόχρηστο χώρο. Το καλό είναι ότι για την πλειοψηφία των νέων συσκευών που λειτουργούν με βάση το Bluetooth Low Energy θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για να είναι ασφαλείς, αλλά πρόβλημα θα υπάρχει για τις παλαιότερες συσκευές ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, οι συσκευές που φαίνεται να επηρεάζονται πιο πολύ είναι οι Android προτάσεις, καθώς και τα παλαιότερα μοντέλα των iPhones και των iPad. Σύμφωνα με την Microsoft τα Windows Phones δεν επηρεάζονται από το κενό ασφαλείας στο Bluetooth.

 

Ροή ειδήσεων

Share