Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

18 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα από το κινητό!

Μεγάλη προσοχή

26 Οκτωβρίου 2020 12:53
18 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε άμεσα από το κινητό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η ερευνητική ομάδα της Avast εντόπισε 18 κακόβουλες εφαρμογές τις οποίες εάν έχετε έστω και μια από αυτές στο κινητό σας θα πρέπει να διαγράψετε. Επίσης, σε μία έκτακτη προειδοποίηση προχώρησε η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και προειδοποίησε να μην ανοίξετε αυτό το mail στο κινητό σας!

Η ομάδα της Avast κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι θα πρέπει να προσέχουμε ποιες και εφαρμογές κατεβάζουμε.

Οι συγκεκριμένες 18 εφαρμογές έχουν ένα adware το οποίο ονομάζετε hiddenapps και είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε. Κρυμμένες διαφημίσεις. Όταν κατεβάζετε μια εφαρμογή από αυτές τις 18, τότε το κινητό σας γεμίζει διαφημίσεις στην οθόνη του.

18 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε από το κινητό

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές – παιχνίδια είναι:

 1. Shoot Them
 2. Crush Car
 3. Rolling Scroll
 4. Helicopter Attack – NEW
 5. Assassin Legend – 2020 NEW
 6. Helicopter Shoot
 7. Rugby Pass
 8. Flying Skateboard
 9. Iron it
 10. Shooting Run
 11. Plant Monster
 12. Find Hidden
 13. Find 5 Differences – 2020 NEW
 14. Rotate Shape
 15. Jump Jump
 16. Find the Differences – Puzzle Game
 17. Sway Man
 18. Desert Against

Προσοχή: Η φωτογραφία αυτή προκαλεί βλάβη στο κινητό

Προσοχή! Η παρακάτω φωτογραφία που θα δείτε προκαλεί βλάβη στο κινητό! Ο Γκουράφ Αγκραβάλ, επιστήμονας και ερασιτέχνης φωτογράφος που ζει στο Σαν Ντιέγκο, δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν ξαφνικά άρχισε να βλέπει ως θέμα ειδήσεων μια φωτογραφία που είχε τραβήξει το περασμένο καλοκαίρι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη λίμνη Σεντ Μαίρη σε εθνικό πάρκο της Μοντάνα τον Αύγουστο του 2019. Την εντυπωσιακή φωτογραφία ανέβασε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να την κατεβάσουν το κινητό τους. Επίσης, μία νέα απάτη με sms σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών

Όταν όμως ορισμένοι τη χρησιμοποίησαν ως ταπετσαρία στο κινητό τους, όσα από αυτά ήταν Android, αντιμετώπισαν προβλήματα όπως η συνεχής ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των ακουστικών τους, απαιτώντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πράγμα που σήμαινε ότι όλα τα δεδομένα στα αντίστοιχα κινητά σβήστηκαν.

«Δεν έκανα τίποτα σκόπιμα», δήλωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι λυπάται που η φωτογραφία του προκάλεσε προβλήματα. Τα προβλήματα δεν εντοπίστηκαν σε όλα τα κινητά, αλλά κυρίως σε όσα χρησιμοποιούσαν την έκδοση 10 του λειτουργικού συστήματος Android.

Η φωτογραφία αυτή προκαλεί βλάβη στο κινητό

Το τοπίο ήταν εντυπωσιακό και ο ίδιος αποφάσισε να το απαθανατίσει με την κάμερά του ενώ στη συνέχεια επεξεργάστηκε τη φωτογραφία με το λογισμικό Lightroom, που ήταν και αυτό που ευθύνεται για τα προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα. Το Lightroom παρέχει τρεις επιλογές λειτουργίας χρώματος και αυτή που επέλεξε ο Γκουράφ είναι αυτή που φαίνεται να προκαλεί δυσλειτουργίες στα Android, «μπερδεύοντας» το λογισμικό των κινητών τηλεφώνων.

Τα τηλέφωνα ελέγχουν ποιος είναι ο» χρωματικός χώρος «της κάθε εικόνας για να υπολογίσουν πώς να την εμφανίσουν σωστά.

Πρόκειται για την ικανότητα ενός τηλεφώνου να εμφανίζει παραδείγματος χάρη τη σωστή απόχρωση του πράσινου. Αυτό που συνέβη στην περίπτωση της φωτογραφίας του Γκουράφ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται ορισμένα τηλέφωνα τις περιπτώσεις «χρωματικού χώρου» που δεν είναι συμβατές με το λογισμικό τους.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share