Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Πατήστε τον συνδυασμό *3001#12345#* στο κινητό και θα «παγώσετε»

Απίθανο τρικ

17 Οκτωβρίου 2020 21:39
Πατήστε τον συνδυασμό *3001#12345#* στο κινητό και θα «παγώσετε»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πατήστε τον συνδυασμό *3001#12345#* στο κινητό και θα «παγώσετε». Ελάχιστοι γνωρίζουν τις κρυφές λειτουργίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με συγκεκριμένους συνδυασμούς κουμπιών.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τους πιο ενδιαφέροντες συνδυασμούς που θα σας δώσουν πρόσβαση σε κρυφές λειτουργίες του κινητού σας. Ενώ, αν σας κάλεσαν στο κινητό αυτοί οι αριθμοί, μην απαντήσετε ποτέ!

Μυστικοί κωδικοί για iPhone

  1. #31# «αριθμός τηλεφώνου: Με αυτόν τον κωδικό κρύβετε τον αριθμό σας όταν κάνετε μία κλήση.
  2. *#06#: Έτσι, θα δείτε τον αριθμό IMEI, έναν αριθμό που θα σας φανεί χρήσιμος εάν χάσετε ή σας κλέψουν την συσκευή σας.
  3. *#30#: Ενεργοποιεί/Απενεργοποιεί την αναγνώριση κλίσης
  4. *33*#: Απενεργοποιεί τις εξερχόμενες κλήσεις. Για να απενεργοποιήσετε την λειτουργία, πατήστε #33*pin#
  5. *3370#: Βελτιώνει την ποιότητα των κλήσεων αλλά μειώνει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας. Πατήστε #3370# για να απενεργοποιήσετε την λειτουργία.
  6. *#5005*7672#: Δείχνει τον αριθμό του κέντρου εξυπηρέτησης του παρόχου σας.
  7. *3001#12345#*: Δείχνει τις πληροφορίες του σήματος του κινητού σε dBa

Κινητό

Λάβατε αυτό το sms στο κινητό σας; Κλέβουν προσωπικά δεδομένα!

Μία νέα απάτη με sms σε κινητά τηλέφωνα έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό και η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών. Τα μηνύματα είναι γραμμένα στα αγγλικά και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Επίσης, διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και παράνομες χρεώσεις από 5ψήφιους αριθμούς.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται, ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

“YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO [email protected]

Απάτη με μηνύματα σε κινητά

Η νέα ηλεκτρονική απάτη είναι στην ουσία η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών.

Σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους παίρνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail [email protected]cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share