Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας κάλεσαν στο κινητό αυτοί οι αριθμοί; Μην απαντήσετε ποτέ!

Μεγάλη προσοχή

12 Οκτωβρίου 2020 10:18
Σας κάλεσαν στο κινητό αυτοί οι αριθμοί; Μην απαντήσετε ποτέ!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επέστρεψαν οι τηλεφωνικές απάτες με αριθμούς από το εξωτερικό, γι' αυτό αν σας καλέσουν ποτέ οι παρακάτω αριθμοί στο κινητό μην το σηκώσετε ποτέ! Ενώ, αν πατήσεις *#06# στο κινητό σου, θα πάθεις σοκ με τον «μυστικό» κωδικό που κρύβεται από πίσω

Οι συγκεκριμένες απάτες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, πολλές φορές τους καταναλωτές και έχουν υπάρξει σχετικές ενημερώσεις τόσο από την Ελληνική Αστυνομία, όσο και από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Παρόλα αυτά, ο εφιάλτης των απατεώνων επέστρεψε και οι κλήσεις είναι πλέον μαζικές σε ανυποψίαστους πολίτες.

Προσοχή μην απαντήσετε ή πάρετε πίσω, γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε τρία δευτερόλεπτα και αν έχετε στοιχεία τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνό σας, μπορούν να τα αντιγράψουν.

Οι χρήστες λαμβάνουν κλήσεις από:

τηλ .: +375602605281,

τηλ .: +37127913091

τηλ .: +37178565072

τηλ .: +56322553736

τηλ .: +37052529259

τηλ .: +255901130460

ή οποιοσδήποτε αριθμό ξεκινώντας από +371 +375 * 381, κουδουνίζουν μόνο μία φορά και κλείνουν.

Αν καλέσετε πίσω, μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα και εάν έχετε στοιχεία τράπεζας ή πιστωτικής κάρτας στο τηλέφωνό σας, μπορούν να τα αντιγράψουν

+ 375- κώδικας είναι για τη Λευκορωσία.

+ 371- κώδικας για τη Λετονία.

+ 381 – Σερβία

+ 563- Valparaiso

+ 370 – Βίλνιους

+ 255 – Τανζανία

Επίσης, μην πατάτε # 90 ή # 09 στο κινητό σας τηλέφωνο όταν σας ζητηθεί από οποιονδήποτε καλούντα. Είναι ένα νέο τέχνασμα που χρησιμοποιούν για να έχουν πρόσβαση στην κάρτα SIM σας και να πραγματοποιούν κλήσεις με δικά σας έξοδα.

Ήδη έχει πάρει φωτιά το ίντερνετ από καταγγελίες πολιτών για συγκεκριμένους αριθμούς και οι καταναλωτές ενημερώνουν ο ένας τον άλλο με μηνύματα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το απόλυτο κόλπο για να ξεκλειδώσετε όποιο κινητό θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά

Ξεχάσατε το μοτίβο στο κλείδωμα οθόνης στη συσκευή Android; Πολλές φορές μπορεί να τύχει να συμβεί και είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε το κινητό. Γι' αυτό και εμείς θα σας πούμε το κόλπο για να το ξεκλειδώσετε αμέσως, όπως κάναμε και με τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι το κινητό σας παρακολουθείται.

Ποια είναι λοιπόν η λύση; Πρέπει να πάτε το κινητό σας για service centre; Πλέον δε χρειάζεται. Μόλις μάθετε αυτό το κόλπο, μπορείτε να παρακάμψετε οποιοδήποτε μοτίβο κλειδώματος σε Android κινητό. Δε θυμάστε το μοτίβο; Μην ανησυχείτε, έχουμε τη λύση.

Αρχικά, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας. Μετά την απενεργοποίηση, πατήστε ταυτόχρονα τρία κουμπιά: Την αύξηση έντασης, το κουμπί απενεργοποίησης και το αρχικό κουμπί. Αν το κινητό σας δεν έχει αρχικό κουμπί, πατήστε ταυτόχρονα αύξηση και μείωση έντασης και το πλήκτρο απενεργοποίησης.

Το κινητό σας θα φορτώσει σε λειτουργία επαναφοράς (recovery mode). Θα δείτε τις παρακάτω τρεις επιλογές.

  • Μετακινηθείτε με τα κουμπιά της έντασης και επιλέξτε «wipe data/factory reset» (διαγραφή δεδομένων/επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)
  • Στη συνέχεια επιλέξτε «yes». Προσοχή αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του χρήστη και αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.
  • Μετά κάντε επανεκκίνηση το κινητό και είστε έτοιμοι. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για να γίνει η επανεκκίνηση για πρώτη φορά και το πρόβλημα με το μοτίβο θα έχει λυθεί.
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share