Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Έχετε αυτές τις 17 εφαρμογές στο κινητό σας; Διαγράψτε τις αμέσως!

Έκτακτη ανακοίνωση από την Google!

28 Σεπτεμβρίου 2020 17:09
Έχετε αυτές τις 17 εφαρμογές στο κινητό σας; Διαγράψτε τις αμέσως!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εάν έχετε αυτές τις 17 εφαρμογές στο κινητό σας, διαγράψτε τις αμέσως! Η Google αφαίρεσε 17 Android εφαρμογές από το Play Store. Οι εφαρμογές είχαν μολυνθεί με το Joker malware και εντοπίστηκαν από ερευνητές ασφαλείας της Zscaler. Όλες είχαν ανέβει αυτόν το μήνα στο Play Store και είχαν χιλιάδες λήψεις πριν κατέβουν. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αυτά τα PIN μεγάλη προσοχή!

Το Joker malware έχει σχεδιαστεί για να κλέβει τα μηνύματα SMS, τις επαφές και τις πληροφορίες συσκευής των χρηστών. Επιπλέον, μπορεί να κάνει εγγραφή χωρίς την συγκατάθεση του χρήστη σε συνδρομητικές υπηρεσίες WAP.

Οι 17 κακόβουλες εφαρμογές που αφαιρέθηκαν από το Play Store είχαν κατέβει περισσότερες από 120.000 φορές πριν εντοπιστούν.

Εάν έχετε αυτές τις 17 εφαρμογές στο κινητό σας, διαγράψτε τις

Οι επικίνδυνες εφαρμογές:

 1. All Good PDF Scanner
 2. Mint Leaf Message-Your Private Message
 3. Unique Keyboard – Fancy Fonts & Free Emoticons
 4. Tangram App Lock
 5. Direct Messenger
 6. Private SMS
 7. One Sentence Translator – Multifunctional Translator
 8. Style Photo Collage
 9. Meticulous Scanner
 10. Desire Translate
 11. Talent Photo Editor – Blur focus
 12. Care Message
 13. Part Message
 14. Paper Doc Scanner
 15. Blue Scanner
 16. Hummingbird PDF Converter – Photo to PDF
 17. All Good PDF Scanner

Τι να κάνετε

Μόλις ενημερώθηκε η Google για τις κακόβουλες εφαρμογές, ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Αφαίρεσε δηλαδή τις εφαρμογές από το Play Store και χρησιμοποίησε την υπηρεσία Play Protect για να απενεργοποιήσει τις εφαρμογές σε μολυσμένες συσκευές. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει και να αφαιρέσουν τις εφαρμογές από τις συσκευές τους.

Πατήστε τον συνδυασμό *#*#4636#*#* στο κινητό και θα πάθετε σοκ - Η κρυφή λειτουργία που ελάχιστοι γνωρίζουν (Video)

Πατήστε τον συνδυασμό *#*#4636#*#* στο κινητό και θα πάθετε σοκ! Το κινητό μας διαθέτει ορισμένες λειτουργίες που δεν φανταζόμασταν καν ότι υπάρχουν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μοναδικός κωδικός του κινητού μας, #06#, που χρησιμοποιεί και η αστυνομία για να ταυτοποιήσει τις συσκευές. Επιπλέον, διαγράψτε αμέσως τις παρακάτω εφαρμογές από το κινητό σας. Σας χρεώνουν κρυφά!

Επιπλέον, με τον συνδυασμό #30# μπορούμε να κάνουμε «κρυφή» την ID του κινητού μας. Η λειτουργία αυτή είναι συμβατή μόνο σε IOS.

*#*#4636#*#*: Δείχνει το σήμα του Wi-Fi, την μπαταρία και άλλες πληροφορίες σχετικά με την συσκευή.

Μπορούμε, επίσης, να ξεκλειδώσουμε τις κρυφές λειτουργίες του μενού του κινητού μας με τον συνδυασμό *3*34636#*#*, ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτουμε.

Σε IOS, με τον συνδυασμό *33*# κάνουμε το κινητό μας να μην μπορεί να πραγματοποιήσει εξερχόμενες κλήσεις, ενώ η λειτουργία επανέρχεται με τον συνδυασμό #33*PIN#.

Στα Android χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό *#*#7780#*#* κάνουμε το κινητό μας να επανέλθει αυτόματα στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη λειτουργία.

Ο συνδυασμός *2767*3855# θα διαγράψει αμέσως όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας (σε συσκευές Android). Και αυτή η λειτουργία δεν είναι αναστρέψιμη.

Πατήστε τον συνδυασμό *2767*3855# στο κινητό και θα πάθετε σοκ

Στα IOS, ο συνδυασμός *3370# μεγιστοποιεί την απόδοση της συσκευής, όμως καταναλώνει περισσότερη μπαταρία. Με τη χρήση του ίδιου συνδυασμού, απενεργοποιείται η έξτρα απόδοση..

Οι χρήστες Adroid θα πρέπει να γνωρίζουν, πως με τον συνδυασμό *#*#8351#*#* μπορούμε να ανακτήσουμε και να ακούσουμε τη φωνή μας στις τελευταίες 20 κλήσεις που πραγματοποιήσαμε, αν θέλουμε να θυμηθούμε τι είπαμε.

Και για να κλείσουμε το κινητό μας χωρίς να πατήσουμε το κουμπί της απενεργοποίησης πληκτρολογούμε το *#*#7594#*#*..

Μία λειτουργία που σίγουρα γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως με τον συνδυασμό #31# και τον αριθμό μας μπορούμε να βάλουμε απόκρυψη, κάτι που δουλεύει και στα Android και στα IOS.

Δείτε όλες τις λειτουργίες που έχουμε στο κινητό μας και δεν γνωρίζουμε, στο παρακάτω βίντεο:

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share