Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αλλαγές στο Facebook - Έτσι θα διαγράφετε τις παλιές σας δημοσιεύσεις

Τι αλλάζει;

3 Ιουνίου 2020 17:12
Αλλαγές στο Facebook - Έτσι θα διαγράφετε τις παλιές σας δημοσιεύσεις

Έρχεται ακόμα μια αλλαγή στο Facebook, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη να διαγράφει μαζικά τις παλιές του δημοσιεύσεις.

Τέλος λοιπόν οι παλιές δημοσιεύσεις, που μπορεί να σας σχολίαζαν οι φίλοι σας, και να γινόσασταν ρεζίλι. Η μαζική διαγραφή βοηθά όσους θέλουν να σβήσουν τα στοιχεία του παρελθόντος τους στο λεπτό, χωρίς να τις σβήνετε μια - μια. Μάλιστα ακούγεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να γίνει πολύχρωμο, αφήνοντας στο παρελθόν το μπλε χρώμα που είναι το σήμα κατατεθέν του.

Η διαγραφή των αναρτήσεων τις στέλνει σε ένα κάδο απορριμάτων, που είναι μη ορατές από όλους τους φίλους σας. Ο κάδος θα κρατήσει τις αναρτήσειςσας για 30 ημέρες, ώστε να μπορείτε να τις επαναφέρετε αν το μετανιώσετε.

Η λειτουργία ονομάζεται “Διαχείριση δημοσιεύσεων” ή “Manage Activity” αν έχετε ενεργοποιημένα τα Αγγλικά και προς το παρόν είναι προσβάσιμο μόνο από την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και το Facebook Lite.

Στα κινητά τηλέφωνα θα την βρείτε κάτω από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας. Μόλις μπείτε στην λειτουργία θα δείτε όλες τις δημοσιεύσεις σας με χρονολογική σειρά, όπου θα μπορείτε να μαρκάρετε όσες επιθυμείτε και μετά να κάνετε κλικ στο εικονίδιο “κάδος απορριμάτων”.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα για να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας. Απλώς πατήστε το κουμπί Φίλτρα και φιλτράρετε τις αναρτήσεις σας κατά Κατηγορία, Ημερομηνία ή Άτομα. Όλα αυτά είναι αυτονόητα.

Η λειτουργία ίσως χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να φτάσει σε όλους, οπότε ενδέχεται να μην την δείτε αμέσως. Στα κινητά των ανθρώπων του iGuRu πάντως έχει έρθει. Το Facebook υποσχέθηκε επίσης να το φέρει στο μέλλον και στην έκδοση web για desktop.

Κάτι αλλάζει στα Facebook stories - Τι να περιμένουμε;

Αλλαγές φέρνει και πάλι το Facebook κι αυτή τη φορά αφορούν αποκλειστικά τα stories και τη διάρκεια τους κάτι το οποίο το περίμεναν καιρό τώρα οι χρήστες του αγαπημένου social media. Η καραντίνα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση όλων των social media γι αυτό και πρόσφατα αλλαγές έκανε και το instagram σχετικά με τη χρήση του μέσω υπολογιστή, δείτε εδώ τι ακριβώς άλλαξε.

Προκειμένου να αυξήσει και τα views στα Stories στο Facebook, η πλατφόρμα εξετάζει να διαρκούν και να είναι ορατά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την expert Τζέιν Γουόνγκ, το Facebook σκέφτεται να ενεργοποιήσει για τους χρήστες του την επιλογή να έχουν ενεργό το Story τους είτε για 24 ώρες είτε για 3 ημέρες. Δηλαδή, ένα Story δεν θα “λήγει” στις 24 ώρες αλλά θα διαρκεί πολύ περισσότερο ενώ φυσικά πάντα θα έχεις την επιλογή να το διαγράψεις όποτε θέλεις!

Κι αυτό ίσως είναι το κλειδί για να αυξηθούν τα Stories στο Facebook. Άλλωστε εδώ και χρόνια η πλατφόρμα προσπαθεί να προωθήσει τα Stories στο Facebook, προσθέτοντας διαρκώς νέες επιλογές και σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, όπως συμβαίνει με τα Stories στο Instagram.

Σίγουρα, 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook αλληλεπιδρούν τώρα με το Stories σε καθημερινά βάση αλλά συγκριτικά με τα 1,66 δισεκατομμύρια χρήστες που είναι ενεργοί στην εφαρμογή, το ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα εφαρμοστεί και η συγκεκριμένη “τακτική” και στο Instagram κι αν θα δοθεί η δυνατότητα και στους χρήστες του Instagram να έχουν την επιλογή να διαρκέσει περισσότερο ένα Story τους. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να αποβεί ένα χρήσιμο εργαλείο, ειδικά για ορισμένα stories που θέλουμε να έχουν συνέχεια.

Όπως κι αν έχει βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν ξέρουμε πότε κι αν θα γίνει τελικά διαθέσιμο προς όλους.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share