Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020

Μακριά από ΑΤΜ με ρωγμές και γρατζουνιές - Αυτό κρύβεται από πίσω

Μεγάλη προσοχή

29 Μαΐου 2020 16:27
Μακριά από ΑΤΜ με ρωγμές και γρατζουνιές - Αυτό κρύβεται από πίσω
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Έχετε παρατηρήσει ΑΤΜ με σχισμές και γρατζουνιές; Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να "σηκώσετε" χρήματα από αυτό!

Τα “σκίμερς” είναι συσκευές που διαβάζουν τις πληροφορίες που περιέχονται στη μαγνητική ταινία της κάρτας σας, και μπορούν να κρύβονται πίσω από "βλάβες" του ΑΤΜ.

ΑΤΜ με ρωγμές

Η ανίχνευση ενός “σκίμερ” είναι δύσκολη, καθώς είναι σχεδόν ίδιο με ένα συνηθισμένο ATM σε σχήμα, χρώμα και υλικό, ή έχει πειραγμένο πληκτρολόγιο. Αλλά υπάρχουν σημάδια που μπορείτε να προσέξετε, όπως σχισμές, ρωγμές, γρατζουνιές και άλλα σημάδια μηχανικής βλάβης στο ΑΤΜ.

Αυτά μπορείτε να κάνετε με την κάρτα σας στα ΑΤΜ - Εκτός από το να βγάλετε χρήματα

Τι μπορείς να κάνεις με την κάρτα σου σε ένα ΑΤΜ εκτός από το να σηκώσεις χρήματα; Αν και αυτή είναι η πιο γνωστή χρήση του, σας συγκεντρώσαμε και κάποιες ακόμα.

Κι όμως, τα ATMs προσφέρουν και άλλες λειτουργίες οι οποίες σε αυτή τη συγκυρία μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες, αλλά πάντα να ελέγχεται μήπως είναι πειραγμένα, αφού με αυτό τον τρόπο μπορούν να σας αποσπάσουν χρηματικά ποσά χωρίς την θέλησή σας. Τι λοιπόν μπορεί να κάνει κάποιος μέσα από το ATM; Ιδού τι αναφέρουν οι οδηγίες των τραπεζών:

ΑΤΜ

Με την κάρτα είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται:

  • Αναλήψεις μετρητών με τη χρήση χρεωστικών καρτών. Για τις κάρτες έκδοσης τραπεζών εξωτερικού δεν ισχύει ο περιορισμός.
  • ​Καταθέσεις μετρητών είτε με απευθείας κατάθεση (χωρίς φάκελο) και άμεση πίστωση του ποσού στο λογαριασμό είτε με τη χρήση φακέλου όπου η πίστωση γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
  • Μεταφορές ποσών από λογαριασμό σε λογαριασμό. Αν πρόκειται για λογαριασμό ίδιας τράπεζας (σ.σ δηλαδή από τον λογαριασμό του Χ.Ψ στον λογαριασμό του Κ.Χ) η μεταφορά γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή, την ίδια ώρα που φαίνεται η ανάληψη, ταυτόχρονα γίνεται και η πίστωση του άλλου λογαριασμού
  • Ερώτηση υπολοίπου λογαριασμών, καρτών και δανείων
  • Ενημέρωση κινήσεων λογαριασμού
  • Αλλαγή μυστικού κωδικού (ΡΙΝ)
  • Πληρωμές λογαριασμών: Εκτός από τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ (και κινητά και δάνεια και ασφάλειες κλπ) μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής του ATM θα μπορέσετε να πληρώσετε και την εφορία (σ.σ η σχετική εντολή αναφέρει «βεβαιωμένες οφειλές στις Δ.Ο.Υ.). Να σημειωθεί ότι η εφορία δέχεται και πληρωμές «έναντι». Δηλαδή, αν δεν διαθέτετε ολόκληρο το ποσό, μπορείτε να μεταφέρετε στην τράπεζα όποιο ποσό επιθυμείτε. Η εφορία θα κάνει τον συμψηφισμό και θα εμφανίσει στην σχετική εφαρμογή του Taxisnet το υπόλοιπο ποσό.
TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share