Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ μην "σηκώσετε" χρήματα - Μεγάλος κίνδυνος

Ξανασκεφτείτε το αν το δείτε

26 Μαΐου 2020 16:22
Αν δείτε αυτό το πληκτρολόγιο σε ΑΤΜ μην

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά αν το παρατηρήσετε καλύτερα μπορείτε να ανακαλύψετε εξωφρενικά πράγματα.

Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε.

Ένα κόλπο που κάνουν και μπορούν να σας εξαπατήσουν εύκολα είναι αυτό με το ψεύτικο πληκτρολόγιο, αλλά και με την ψεύτικη υποδοχή για την κάρτα σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να "διαβάσουν" την πιστωτική κάρτα σας και να αποσπάσουν χρήματα.

Μην σηκώσετε χρήματα ποτέ σε αυτό το ΑΤΜ - Μεγάλη απάτη

Για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα μην κάνετε ποτέ το λάθος να σηκώσετε χρήματα από ένα ΑΤΜ σαν αυτό παρακάτω.

Ένα ΑΤΜ μπορεί να μοιάζει κανονικό με την πρώτη ματιά, αλλά δε σημαίνει ότι δεν το έχουν πειράξει, αφού θα μπορεί να κρύβει ακόμα και μια κάμερα. Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε κάτι αν ένα ΑΤΜ έχει ήδη πειραχτεί, μπορείτε να προστατευτείτε χρησιμοποιώντας ΑΤΜ τραπεζών που εμπιστεύεστε.

Αν δείτε την υποδοχή των καρτών αν προεξέχει από το ΑΤΜ, μην κάνετε καμία ανάληψη. Σημαίνει ότι είναι πειραγμένο και μπορεί να υποκλέψουν τα προσωπικά σας δεδομένα.

Σοκ με τα ΑΤΜ - Με αυτό τον τρόπο "διαβάζουν" τις πιστωτικές σας κάρτες

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά παράνομα, και ένας από αυτούς είναι να "χακάρουν" τις κάρτες σας μέσω του ΑΤΜ.

Όλοι μας έχουμε ακούσει για κλοπή πιστωτικών καρτών, και μέχρι να το αντιληφθεί κάποιος, οι απατεώνες μπορούν να δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας αγορές ή ανάληψη χρημάτων. Μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να αποσπούν πληροφορίες των πιστωτικών καρτών είναι μέσω μιας ειδικής συσκευής ή κάνοντας αυτό που θα δείτε εδώ, όταν πραγματοποιείτε ανέπαφες συναλλαγές.

Υπήρχαν φήμες για αυτές τις συσκευές στις αρχές της δεκαετίας. Στην αρχή δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά, αλλά αυτές οι συσκευές που είναι ικανές να «διαβάσουν» τις πιστωτικές κάρτες, όντως τις εγκαθιστούσαν στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης. Στο βίντεο που ακολουθεί, συζητιέται η εξέλιξη της απάτης των πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ένας απατεώνας που συνελήφθη, πλέον βοηθάει τις αρχές να εντοπίζουν καλύτερα και να αποτρέπουν τη δράση των απατεώνων.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, όχι μόνο ΑΤΜ, αλλά και μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης σε βενζινάδικα στην Αμερική, γίνονται συχνά στόχοι με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών των πιστωτικών καρτών. Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για να εντοπίσετε έγκαιρα ύποπτα σημάδια τέτοιας δράσης και πως να αποφύγετε. Το νέο τσιπάκι στις πιστωτικές κάρτες κάνει τη δουλειά τους πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Στο μέλλον, υπάρχουν σχέδια για ταυτοποίηση προσώπου μέσω της σάρωσης της παλάμης του, όπως γίνεται ήδη στην Ιαπωνία, για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος τελείως.

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share