Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σβήστε αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας - Μεγάλος κίνδυνος

Προσοχή!

22 Απριλίου 2020 19:03
Σβήστε αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας - Μεγάλος κίνδυνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η εταιρεία ασφαλούς λογισμικού, Sophos, εντόπισε 29 εφαρμογές σε κινητό, οι οποίες κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για υποκλοπή δεδομένων αλλά και κωδικών ασφαλείας συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών λογαριασμών! Επίσης, αυτά είναι τα 7 σημάδια που μαρτυρούν ότι παρακολουθούν το κινητό σας.

Οι εφαρμογές αυτές ονομάζονται «fleeceware», με την Sophos να εξηγεί σε ανακοίνωσή της: «Στον τελευταίο γύρο ερευνών που πραγματοποιήσαμε εντοπίσαμε περισσότερες από 28 εφαρμογές στο App Store της Apple. Αυτές οι εφαρμογές εκτός από τα κενά ασφαλείας, χρεώνουν υπερβολικά τους χρήστες με κρυφές χρεώσεις».

Προσοχή, σβήστε τις παρακάτω εφαρμογές:

  1. Seer App:Face, Horoscope, Palm
  2. Selfie Art – Photo Editor
  3. Palmistry Decoder
  4. Lucky Life – Future Seer
  5. Life Palmistry – AI Palm & Tag
  6. Picsjoy-Cartoon Effect Editor
  7. Aging seer – Faceapp,Horoscope
  8. Face Aging Scan-AI Age Camera
  9. Face Reader – Horoscope Secret
  10. Horoscope Secret
  11. CIAO – Live Video Chat
  12. Astro Time & Daily Horoscope
  13. Video Recorder / Reaction
  14. Crazy Helium Funny Face Editor
  15. Banuba: Face Filters & Effects
  16. QR Code Reader – Scanner
  17. QR Code Reader & Barcode PRO
  18. Max Volume Booster
  19. Face Reading – Horoscope 2020
  20. Forecast Master 2019
  21. mSpy Lite Phone Family Tracker
  22. Fortunescope: Palm Reader 2019
  23. Zodiac Master Plus – Palm Scan
  24. WonderKey-Cartoon Avatar Maker
  25. Αvatar Creator – Cartoon Emoji
  26. iMoji – Cartoon Avatar Emojis
  27. Life Insight-Palm & Animal Face
  28. Curiosity Lab-Fun Encyclopedia
  29. Quick Art: 1-Tap Photo Editor

Ανακοίνωση-σοκ για το TikTok - Η εφαρμογή που έχει προκαλέσει φρενίτιδα...

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στην εφαρμογή που τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα από όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού, έχει προκαλέσει φρενίτιδα. Επίσης, δείτε εδώ πως μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο αλλά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το TikTok, το οποίο από το τέλος του Απρίλη αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας μεταξύ των χρηστών, απαγορεύοντας σε άτομα από 16 ετών και κάτω, να δέχονται ή να στέλνουν προσωπικά μηνύματα.

Ειδικότερα, η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή στις 30 του Απρίλη και σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας της εταιρείας, η απαγόρευση αυτή στοχεύει στο να γίνει «ένα βήμα παραπάνω» όσον αφορά στους περιορισμούς που ήδη υπάρχουν (για παράδειγμα, οι χρήστες δεν μπορούν να λάβουν μήνυμα από κάποιον που δεν έχουν στη λίστα φίλων τους).

Ποιος θέλει ένα τηλέφωνο με τις selfies του προηγούμενου κατόχου; Πώς να σβήσεις τα πάντα στο iPhone ή το iPad

Αν είναι να ζήσεις χωριστά από το παλιό σου iPhone ή το iPad, είναι σχεδόν υποχρεωτικό να σβήσεις όλα τα δεδομένα σου. Ποιος θέλει ένα τηλέφωνο με τις selfies του προηγούμενου κατόχου; Παράλληλα με την φρενίτιδα που παρατηρείται στο Tik Tok, σας έχουμε εδώ το πώς θα ανεβάσετε βίντεο αλλά και όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Αφού μεταφέρεις λοιπόν όλα τα δεδομένα που σου χρειάζονται στη νέα συσκευή, να πώς θα σβήσεις τα πάντα. Ανοίγεις τα Settings και βρίσκεις το General, από όπου επιλέγεις το Reset. Από κει πατάς το Erase All Content and Settings.

Εδώ θα έχεις μια ευκαιρία να κάνεις update στο iCloud σου πριν συνεχίσεις. Αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις κρατήσει αντίγραφα ασφαλείας από τα πάντα, τώρα είναι η στιγμή να κάνεις ένα backup της τελευταίας στιγμής.

Επιβεβαιώνεις κατόπιν πως θέλεις να σβήσεις τα πάντα στη συσκευή πατώντας Erase Now. Θα σου ζητηθεί να εισάγεις το password του τηλεφώνου. Και μετά να επιβεβαιώσεις ξανά πως θέλεις πράγματι να σβήσεις τα πάντα (επιλέγοντας Erase iPhone)

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share