Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα «τσουχτερά» πρόστιμα, οι έλεγχοι και οι «μυστικοί» αστυνομικοί - Τι ισχύει με το ψήσιμο του οβελία; Αναλυτικά όλα τα μέτρα για το Πάσχα

Μεγάλη προσοχή

18 Απριλίου 2020 09:20
Τα «τσουχτερά» πρόστιμα, οι έλεγχοι και οι «μυστικοί» αστυνομικοί - Τι ισχύει με το ψήσιμο του οβελία; Αναλυτικά όλα τα μέτρα για το Πάσχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό δρακόντεια μέτρα θα πραγματοποιηθεί το φετινό Πάσχα, το οποίο συμπίπτει με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού σ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων.

Ο φόβος εμφάνισης νέων κρουσμάτων, έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση έκτακτων δράσεων για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και την αποφυγή του συνωστισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, θα ισχύσουν αυξημένα πρόστιμα για τυχόν παραβάσεις:

Συγκεκριμένα:

  • 600 ευρώ - αντί για 300 ευρώ – για όσους μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας τους
  • 300 ευρώ – αντί για 150 ευρώ – για τους παραβάτες των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων.

Μάλιστα, στην περίπτωση της παροχής βοήθειας (σ.σ. κωδικός «4») θα υπάρξει «σαρωτικός και ενδελεχής» έλεγχος σ’ όλη τη χώρα, ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, όπως και αφαίρεση πινακίδων του οχήματος, και πρόστιμο 150 ευρώ στον συνοδηγό – εφόσον υπάρχει.

Τι ισχύει με το ψήσιμο του οβελία

Στο πλαίσιο αυτό, οι έλεγχοι της αστυνομίας και της τροχαίας θα είναι εντατικοί, ενώ στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ εντάσσεται και η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) για τη βέλτιστη επιτήρηση των αστικών κέντρων.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις πολιτών για το πασχαλινό τραπέζι, οι αρχές θα εφαρμόσουν επιπλέον μέτρα, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση πολιτών σε εξοχικές οικίες ή οικογενειακά και φιλικά σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις μετακινήσεις και τις συγκεντρώσεις πολιτών – και όχι το ψήσιμο, το οποίο επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεσης τήρησης των προαναφερόμενων (σ.σ. απαγόρευση συγκέντρωσης φίλων και μελών της οικογένειας).

«Μυστικοί» αστυνομικοί

Όπως έχει επανειλημμένως διαμηνυθεί, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό τόσο το βράδυ της Ανάστασης, όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι πιστοί καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τη μετάβαση στις εκκλησίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛΑΣ θα επιστρατεύσει αστυνομικούς – ακόμη και με πολιτικά – οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες έξω από τις κατά τόπους εκκλησίες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share