Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Το Instagram στηρίζει το #μένουμε_σπίτι και αλλάζει για να κάνει την καραντίνα σου πιο ευχάριστη!

Τι άλλαξε;

3 Απριλίου 2020 12:08
Το Instagram στηρίζει το #μένουμε_σπίτι και αλλάζει για να κάνει την καραντίνα σου πιο ευχάριστη!
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μένουμε_σπίτι και... ας το παραδεχτούμε! Περνάμε ώρες ατελείωτες με το κινητό στο χέρι χαζεύοντας σε όλα τα social media! Γι' αυτό λοιπόν το Instagram σε σκέφτηκε και αποφάσισε να κάνει κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές για να κάνει την πλοήγηση σου πιο ενδιαφέρουσα. Τι άλλαξε όμως;

Το πρώτο είναι το Co-Watching, με το οποίο οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν παρέα με τους φίλους ένα κοινό feed μέσω video chat.

Πώς θα το ενεργοποιήσεις; Πολύ απλά θα πρέπει να ξεκινήσεις μια νέα συνομιλία μέσω video με κάποιον φίλο σου και στη συνέχεια να πατήσεις στο εικονίδιο της φωτογραφίας στην κάτω δεξιά γωνία. Εκεί θα σου εμφανιστεί μια λίστα με αναρτήσεις στις οποίες έχεις κάνει like πρόσφατα και από εκεί μπορείς να διαλέξεις στη συνέχεια αυτές που θέλεις να εμφανιστούν στη συνομιλία με τον φίλο σου.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό αφορά την προσθήκη περισσότερων έγκυρων και αξιόπιστων πηγών ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, μέσα στο σύστημα αναζήτησης του Instagram.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί ξεχωριστά stickers για να μπορέσουμε να προωθήσουμε το μήνυμα #μένουμε_σπίτι μέσα απ’ τα stories μας, ενώ εμφανίστηκε κι ένα sticker για δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Τονίζεται πως το donation sticker είχε διαρρεύσει έναν χρόνο πριν απ’ την Jane Manchun Wong, η οποία είχε ανεβάσει το σχετικό screenshot της στο Twitter της ενημερώνοντας πως μ’ αυτό το αυτοκόλλητο μπορεί κανείς να δωρίζει χρήματα όπου θεωρεί ότι αξίζει και υπάρχει ανάγκη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μοιάζει με τις δωρεές που γίνονται στο Facebook για φιλανθρωπικούς ή προσωπικούς λόγους. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μια λίστα με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και να κάνουν τη δωρεά τους.

Ωστόσο, το instagram δεν είναι το μόνο social media που κάνει αλλαγές για να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέσω καραντίνας, δείτε εδώ το νέο reaction που ενεργοποίησε το Facebook!

TAGS
 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share