Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο νέος ανατριχιαστικός τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό σας! (Video)

Σοκ!

1 Νοεμβρίου 2019 23:48
Ο νέος ανατριχιαστικός τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό σας! (Video)

Ξεχάστε τα προστατευτικά καλύμματα καθώς πλέον ήρθαν οι θήκες κινητού που είναι σαν δέρμα και μπορείτε να τις τσιμπήσετε και να τις γαργαλίσετε. Υπάρχει λύση! Πώς θα «σώσετε» ένα βρεγμένο κινητό;

Ο Μαρκ Τέισιερ και οι συνάδελφοί του εφηύραν τεχνητό δέρμα για συσκευές που αντιδρά στο άγγιγμα. Το δέρμα αυτό είναι σε θέση να ανιχνεύσει μια σειρά χειρονομιών, μεταξύ των οποίων της ολίσθησης, του τεντώματος και της περιστροφής. 5+1 μυστικά για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία στο κινητό!

«Ήθελα να τσιμπήσω το κινητό μου» δήλωσε ο Τέισιερ ως λόγο που σχεδίασε το δέρμα. Το δέρμα επίσης αντιδρά σε διαφορετικές χειρονομίες που μιμούνται την ανθρώπινη συναισθηματική επικοινωνία, σύμφωνα με το newscientist.com.

Το τεχνητό δέρμα είναι προγραμματισμένο να συνδέει διαφορετικές χειρονομίες με συγκεκριμένα συναισθήματα. Ξαφνική σκληρή πίεση στο δέρμα σχετίζεται με θυμό και το χτύπημα σημαίνει αναζήτηση προσοχής, ενώ η συνεχής επαφή και η χαλάρωση σχετίζεται με την παροχή παρηγοριάς.

Η ομάδα ανέπτυξε δύο πρωτότυπα: ένα με μία ανατριχιαστική ρεαλιστική στρώση υλικού που παρομοιάζει το ανθρώπινο δέρμα με ομοιόμορφη επιφάνεια. Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Το τεχνητό δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα, το ένα από ελαστικό χάλκινο σύρμα ανάμεσα σε δύο στρώματα σιλικόνης. Η πίεση στο δέρμα αλλάζει το ηλεκτρικό φορτίο του συστήματος.

Η ανάπτυξη αισθητήρα αποτελούσε πρόκληση, λέει ο Τέισιερ. «Ο περιορισμός ήταν να αναπτυχθεί κάτι που να μπορεί να τεντωθεί και επίσης να ανιχνεύσει το άγγιγμα» δηλώνει.

Η ομάδα δημιούργησε μία θήκη τηλεφώνου, ένα touch pad και ένα «έξυπνο» ρολόι για να επιδείξει πώς λειτουργεί το τεχνητό δέρμα. Η δουλειά της ομάδας παρουσιάζεται στο Συμπόσιο ACM στο User Interface Software and Technology της Νέα Ορλεάνης, στις ΗΠΑ.

Το επόμενο βήμα είναι να γίνει το δέρμα πιο ρεαλιστικό, συμπεριλαμβανομένων χαρακτηριστικών θερμοκρασίας και τριχών. Ο Τέισιερ είχε σχεδιάσει ρομποτικό δάχτυλο που έκανε τα smartphones να σέρνονται στο τραπέζι.

Εσείς το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που ο φορτιστής του κινητού έχει κοντό καλώδιο!

Εσείς το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που ο φορτιστής του κινητού έχει κοντό καλώδιο! Συναγερμός: Αυτή η εφαρμογή στο κινητό σε χρεώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα κινητά μας τηλέφωνα. Δεν φτάνει που η μπαταρία τους δεν κρατά πάνω από 4 ώρες, πρέπει να δυσκολευόμαστε και να τα φορτίσουμε.

Ο λόγος είναι τα κοντά καλώδια των φορτιστών τους. Και ιδού το μεγάλο ερώτημα. Ποιος είναι ο λόγος που οι εταιρίες δεν βάζουν λίγο μακρύτερο καλώδιο στις τηλεφωνικές συσκευές;

Κινητό φόρτιση

Μάλιστα πολλοί κατηγορούν τις εταιρείες για… τσιγκουνιά. Ωστόσο δεν είναι οικονομικό το ζήτημα.

Ο βασικός λόγος που οι κατασκευαστές κάνουν τόσο κοντά τα καλώδια φόρτισης, είναι για να αποθαρρύνουν τη χρήση των κινητών όσο είναι στο ρεύμα.

Γιατί ποτέ, μα ποτέ, δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου στο μαξιλάρι ή στο κρεβάτι σου;

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου υπενθύμισε στους ανθρώπους τους κινδύνους που κρύβει το να φορτίζεις το κινητό πάνω στο μαξιλάρι σου.

Μάλιστα τη συζήτηση για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει η φόρτιση μαξιλάρι πυροδότησε μία φωτογραφία με ένα καμένο σημείο σε μαξιλάρι σε σχήμα κινητού.

Στέλεχος της Βρετανικής πυροσβεστικής υπηρεσίας προειδοποίησε χαρακτηριστικά: «Ακόμα κι αν πάρετε ένα καινούριο τηλέφωνο τα Χριστούγεννα, δεν έχει σημασία πόσο το αγαπάτε, για κανένα λόγω μην κοιμηθείτε έχοντάς το στο μαξιλάρι ή στο κρεβάτι σας.

Κινητό φόρτιση

Τα τηλέφωνα και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να υπερθερμανθούν τόσο που να προκαλέσουν φωτιά στο κρεβάτι σας.

Το ίδιο ισχύει και για τα λάπτοπ, που το χειμώνα συνηθίζουμε να τα έχουμε στο κρεβάτι και να χουχουλιάζουμε βλέποντας ταινία ή χαζεύοντας στο ίντερνετ καθώς τα λάπτοπ μπορούν να υπερθερμανθούν όταν βρίσκονται πάνω σε παπλώματα ή κουβέρτες.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share