Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Το απόλυτο κόλπο

23 Ιουλίου 2019 14:36
Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Ας μην κοροϊδευόμαστε όλοι το έχουμε πάθει ακόμα και οι πιο προσεκτικοί χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Έχουμε χάσει το «πολύτιμο» αυτό εργαλείο που έχει γίνει προέκταση του χεριού μας μέσα στο σπίτι μας.

Τι πρέπει να κάνεις αν το κινητό σου έπεσε σε νερό!

Από τη μία στιγμή στην άλλη δεν είναι πουθενά! Και το χειρότερο; Έχουμε ξεχάσει το κινητό στο αθόρυβο με συνεπές αποτέλεσμα να μην μπορούμε να το βρούμε με τίποτα.

Facebook, Ιnstagram, κλήσεις, μηνύματα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που απλά θέλεις να βάλεις στο αθόρυβο το κινητό για να ηρεμήσεις.

Έρχεται όμως η στιγμή που πρέπει να θυμηθείς που το ακούμπησες και κάνεις άνω - κάτω το σπίτι μέχρι να εντοπίσεις τη συσκευή.

Υπάρχει ένα κόλπο που θα... γλιτώσει το σπίτι από την ακαταστασία.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις στη συσκευή και να κρατήσεις ένα ηχείο στα χέρια σου.

Όταν πλησιάσεις το ηχείο θα κάνει παρεμβολές λόγω της ακτινοβολίας!

Προσοχή: Αν φορτίζετε το κινητό σας όλο το βράδυ τότε θα πρέπει να το σταματήσετε!

Φορτίζεις το κινητό σου κατά τη διάρκεια της νύχτας για να το βρεις το επόμενο πρωί με 100%μπαταρία και να φύγεις από το σπίτι χωρίς άγχος.

Σου δίνουμε όλους τους λόγους για να σταματήσεις να το κάνεις!

Μπορεί να πάρεις φωτιά!

Εντάξει, δεν είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού είναι πολύ σπάνιο να συμβεί. Αλλά έχει συμβεί και είναι τρομακτικό. Τσεκάρεις τις τελευταίες ειδοποιήσεις στο κινητό σου, πριν πέσεις για ύπνο και στη συνέχεια το βάζεις κάτω από το μαξιλάρι σου. Το πρόβλημα είναι ότι το κινητό όταν είναι συνδεδεμένο παράγει θερμότητα. Κι αν εσύ το έχεις μέσα στα σκεπάσματα και στις κουβέρτες, δεν μπορεί να περάσει αυτή τη θερμότητα. Και μάντεψε….

Δεν χρειάζεται τόση ώρα για να φορτίσει

Γιατί να βάλεις το κινητό σου για 8 ώρες στη φόρτιση; Έρευνες έχουν δείξει πως για να φορτίσει το κινητό χρειάζονται περίπου 30 λεπτά με μια ώρα. Σήμερα τα περισσότερα κινητά θέλουν 2 ώρες για να φορτίσουν. Εσύ γιατί το αφήνεις όλο το βράδυ και το χαλάς;;

Το κινητό δίπλα από το κρεβάτι σου δεν είναι καλή ιδέα

Το γνωρίζεις ήδη αλλά τι κάνεις γι’αυτό; Επιμένεις να κρατάς το κινητό σου, δίπλα από το κρεβάτι σου ή δίπλα από το μαξιλάρι σου. Εκτός από τη ραδιενέργεια που εκπέμπει και είναι επικίνδυνη για την υγεία, δεν σε αφήνει να κοιμηθείς καλά. Το μπλε φως του κινητού σου, διαταράσσει την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλο και μειώνει την ποιότητα του ύπνου.

Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνες οι «φωνές» που λένε πως όλα αυτά είναι ένας μύθος. Χάρη στις σύγχρονες μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορείς πολύ εύκολα να φορτίσεις τη μπαταρία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει… σοβαρά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones.

Και ο λόγος μάλιστα δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».

Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα κινητά διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.

Μην απογοητεύεστε ωστόσο καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα! Αρκεί να επιλέξετε φορτιστές για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προστατεύουμε το κινητό από βλάβη, καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.

Πρέπει επίσης τέλος να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όπως προειδοποιεί μάλιστα η Apple, θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία σας…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share