Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις τι ξέρει για σένα το Facebook!

Για να δείτε αν σας παρακολουθεί..

9 Οκτωβρίου 2019 09:14
Με αυτό τον τρόπο θα μάθεις τι ξέρει για σένα το Facebook!

Το Facebook θα εγκαινιάσει μια νέα ρύθμιση με την οποία θα μπορείς να βλέπεις τι πληροφορίες χρησιμοποιεί το σάιτ και μοιράζεται με άλλες εταιρείες, δηλαδή τι ξέρει για σένα! Θα ονομάζεται "off-Facebook activity," και θα εμφανίζει τις αναζητήσεις και τις πληροφορίες που το Facebook εντόπισε σε άλλα σάιτ και που τα χρησιμοποιεί. Έτσι, δεν θα αναρωτιέσαι "που το ήξερε" ή αν σε παρακολουθεί.

Δείτε επίσης:Facebook: Βγαίνει νέα εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων για χρήστες Instagram!

Η ρύθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσα στους επόμενους μήνες πασκοσμίως, ξεκινώντας από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Νότια Κορέα! Για να το χρησιμοποιήσεις, δεν έχεις να κάνεις πολλά, παρά να πατήσεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, όπου θα υπάρχει η επιλογή Off-Facebook activity!

Έτσι, θα βλέπεις ποιες πληροφορίες για σένα στέλνονται στο Facebook από άλλες εταιρείες, Αν αναρωτιέσαι πώς το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ξέρει τόσα για σένα, απλά σκέψου πόσες φορές έχεις μπει σε άλλες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας το λογαριασμό σου στο Facebook, για να αποφύγεις την δημιουργία νέου λογαριασμού.

Το Facebook είπε λίγα λόγια για την καινούρια ρύθμιση:

Φανταστείτε μια ιστοσελίδα που θέλει να δείξει και να διαφημίσει παπούτσια σε μια μερίδα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για αυτά. Μπορούν μετά να στείλουν ειδοποίηση στο Facebook, ότι μια συγκεκριμένη συσκευή έκανε κλικ σε αυτά και τα είδε. Εάν αυτή η συσκευή αποδειχθεί ότι έχει λογαριασμό στο Facebook, θα μπορούμε να του δείξουμε διαφημίσεις για το ίδιο προιόν!

Redesigning our systems to provide more control over Off-Facebook activity

Ακόμα, με την ρύθμιση αυτή θα μπορείς να διαγράψεις όλο το ιστορικό αναζήτησης που χρησιμοποιεί το Facebook, και αυτομάτως όλες οι πληροφορίες θα γίνουν ανώνυμες, χωρίς να συνδέεται δηλαδή το προφιλ σου με εκείνες! Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα διαγραφτούν για πάντα..

Με αυτό τον τρόπο δεν θα αποτρέψει το Facebook να αφήνει τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν ποιος χρήστης αγόρασε τι, μετά από μια διαφήμιση στην πλατφόρμα ή την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις πληροφορίες σου, όπως το email ή το τηλέφωνο.

Δεν θα σου έρθει ειδοποίηση ότι η νέα ρύθμιση είναι διαθέσιμη. Απλά θα πρέπει να δεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου μέσα στις επόμενες ημέρες!

Τέλος τα likes στο Facebook!

Το Facebook ξεκίνησε να τεστάρει μια νέα, μεγάλη αλλαγή στην πλατφόρμα του: την απόκρυψη των likes και των αντιδράσεων στις αναρτήσεις των χρηστών.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Το Facebook ξέρει κάθε πότε οι χρήστες κάνουν σ3ξ!

Οι δοκιμές ξεκίνησαν σε χρήστες στην Αυστραλία και η εταιρεία, αναλόγως τα αποτελέσματα που θα λάβει, πιθανόν να συνεχίσει τις δοκιμές και σε άλλες χώρες και έπειτα θα αποφασιστεί εάν αυτό θα ισχύσει σε όλους τους χρήστες.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες θα μπορούν να κλικάρουν το εικονίδιο του "like" σε κάποια φωτογραφία, κείμενο ή βίντεο που αναρτάται στην πλατφόρμα, αλλά μόνο ο δημιουργός της ανάρτησης θα γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν εκφράσει την "αρέσκεια" τους.

Αυτή η σημαντική αλλαγή θα μείωνε σε ένα βαθμό την πίεση των χρηστών να κερδίσουν επιδοκιμασίες και έτσι η προσοχή να μεταφερθεί στο ίδιο το περιεχόμενο της κάθε ανάρτησης, παρά στη δημοτικότητα αυτής.

Το Facebook ήδη δοκιμάζει σε ορισμένες χώρες αυτή τη δυνατότητα στην πλατφόρμα Instagram. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίζουν πόσα "likes" έχει αποσπάσει η φωτογραφία που έχουν αναρτήσει και πόσες φορές έχουν προβληθεί τα βίντεό τους, αλλά αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δεν εμφανίζονται πλέον δημόσια.

Ο επικεφαλής του Instagram είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες στο BuzzFeed πως βγάζοντας τις αντιδράσεις στα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα θα βοηθήσει τους ανθρώπους να νοιώθουν πιο άνετα στο να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Το Twitter επίσης δοκίμασε αυτή τη μέθοδο, αλλά διαπίστωσε ότι οι χρήστες του μέσου αυτού ενδιαφέρονται λιγότερο για tweets όταν δεν συνοδεύονται από στατιστικά στοιχεία δημοτικότητας τους.

«Όταν αφαιρείς αυτούς τους δείκτες, οι άνθρωποι συμμετέχουν λιγότερο», είχε πει τον Αύγουστο ο Κέιβον Μπέικπουρ, διευθυντής προϊόντων του Twitter, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Tech

Ροή ειδήσεων

Share