Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Google: Νέα ρύθμιση που θα ελέγχει αν σου παραβίασαν τον κωδικό!

Για να είσαι πάντα ασφαλής!

7 Οκτωβρίου 2019 12:42
Google: Νέα ρύθμιση που θα ελέγχει αν σου παραβίασαν τον κωδικό!

Η νέα ρύθμιση της Google. "Password Checkup", θα σε βοηθήσει στο να ελέγχεις αν ο κωδικός πρόσβασης σου είναι πάντα ασφαλής! Θα σε προειδοποιεί και θα τσεκάρει αν ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί!

Δείτε επίσης: «Ξέμεινες» από ίνετερνετ; Το κόλπο για να «σπάσεις» τον κωδικό από το Wifi του γείτονα! (Video)

Με αυτό τον τρόπο, και χάρη σε μια παρόμοια παλαιότερη ρύθμιση, που αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφηλής, αποφάσισε να κάνει την διαδικτυακή εμπειρία των χρηστών ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική! Την έχει προσθέσει ήδη στην πλατφόρμα της, και μπορείς να χρησιμοποιήσεις την καινούρια ρύθμιση αν έχεις ένα Google Account.

Google: Νέα ρύθμιση που θα ελέγχει αν σου παραβίασαν τον κωδικό!

Μπορείς να ελέγχεις όλους τους κωδικούς, από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, κάνοντας κλικ στην επιλογή Password Manager. Θα ενημερώνεσαι για κωδικούς που έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, κατά πόσο είναι ισχυρός και πόσες φορές έχεις μπει. Ακόμα θα προσφέρει την δυνατότητα να αλλάξεις τον κωδικό σου επιτόπου!

Η Google κάνει σχέδια να εντάξει την ίδια ρύθμιση και στην Google Chrome, ώστε να είναι ασφαλής κάθε κωδικός που πληκτρολογείς σε κάθε ιστοσελίδα!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στην περίπτωση που σας χακάρουν το Instagram!

To Instagram δεν αποτελεί μία απλή πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων. Αντιθέτως αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή των χρηστών αυτή τη χρονική στιγμή, όσον αφορά τα social media, με εκατομμύρια χρήστες να δημοσιεύουν αναρίθμητο υλικό μέσα σε δευτερόλεπτα. Θέλετε να δείτε ένα ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram; Υπάρχει τρόπος!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η υποκλοπή ενός Instagram λογαριασμού αποτελεί πλέον έγκλημα ύψιστης παραβατικότητας, καθώς ο διαδικτυακός απατεώνας λαμβάνει πρόσβαση σε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων του χρήστη αλλά και μπορεί να επηρεάσει τεράστιο αριθμό χρηστών (στην περίπτωση που μιλάμε για δημόσιο πρόσωπο).

Πώς όμως είναι δυνατό το «χακάρισμα» ενός Instagram λογαριασμού και πως μπορείτε να το αποφύγετε;

Τα χακαρισμένα accounts στο Instagram ολοένα και πληθαίνουν και γι΄αυτό η εταιρεία προχωρά σε αλλαγές, ώστε να μπορεί ο κάθε χρήστης να έχει και πάλι εύκολα πρόσβαση στον λογαριασμό του. Οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά θα φέρουν γρήγορες λύσεις. Σκάνδαλο στο Instagram: Διέρρευσαν 49 εκατ. προσωπικά δεδομένα!

Αποτέλεσμα εικόνας για instagram

Το Instagram θα επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία αποκατάστασης λογαριασμού τους απευθείας στην εφαρμογή, ακόμα και αν ένας χάκερ έχει αλλάξει τις πληροφορίες του λογαριασμού του. Ακόμη, δηλαδή, κι αν δεν μπορείς να συνδεθείς στο account σου, το Instagram θα σου ζητά να καταχωρίσεις πληροφορίες, όπως το email σου ή τον αριθμό του κινητού σου.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω του «χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια» στο σημείο που κάνεις login.

Στη συνέχεια, το Instagram θα σου στέλνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης με τον οποίο θα έχεις πρόσβαση στο account σου. Την ίδια στιγμή, θα διαγράφει κάθε άλλη συσκευή που έχει μπει στο account σου κι επομένως ο hacker δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου ξανά.

Αυτό μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά απλό αλλά αυτές οι αλλαγές δεν ήταν εύκολο να γίνουν καθώς οι hackers συχνά αλλάζουν το email ή το κινητό ή το όνομα του χρήστη κι έτσι είναι δύσκολο να γίνει ανάκτηση του λογαριασμού.

Πλέον, η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή για τον χρήστη κι αν σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό σου στο Instagram θα μπορείς πολύ γρήγορα να βρεις τη λύση και να έχεις ξανά πρόσβαση σε αυτόν.

Όπως κι αν έχει μην ξεχνάς να συμπληρώνεις όλες τις επιλογές ασφαλείας που σου δίνονται και να έχεις έναν δυνατό κωδικό πρόσβασης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

ΗΠΑ: Έρευνα κατά της Google!

Google+: Η αποτυχία της Google φτάνει στο τέλος της!

Kομισιόν: 1,49 δισ. ευρώ πρόστιμο στην Google!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

TECH

Ροή ειδήσεων

Share