Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Εκατομμύρια χρήστες της Yahoo αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το email!

Τι ακριβώς συνέβη;

5 Σεπτεμβρίου 2019 12:02
Εκατομμύρια χρήστες της Yahoo αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το email!

Εκατομμύρια χρήστες της Yahoo αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το email! Τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με το ίντερνετ; Να σας θυμίσουμε: Οι συναλλαγές με το κράτος θα γίνονται μέσω ίντερνετ!

Η εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόσβασης των χρηστών σε κάποιες υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένου του Yahoo Mail.

"Μπορεί να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποιες από τις υπηρεσίας μας, συμπεριλαμβανομένου του email. Η πρώτη προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι να διορθώσουμε" το πρόβλημα, ανακοινώνει η Yahoo Customer Care, η υπηρεσία πελατών της εταιρείας, σε μήνυμά της στο Twitter.

Στο μήνυμά της αυτό δεν διευκρινίζει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν από το πρόβλημα πρόσβασης, ούτε την αιτία που το προκάλεσε.

Ο ιστότοπος ελέγχου προβλημάτων πρόσβασης, Downdetector.com δείχνει ότι περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες χρήστες έχουν επηρεαστεί από αυτό.

Η Yahoo ανήκει στην Verizon Communications Inc.

Τεράστιο πρόστιμο στο Youtube: 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών!

Τεράστιο πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσει το Youtube! 170 εκατ. δολάρια για παραβίαση προσωπικών δεδομένων παιδιών! H Google και η θυγατρική της YouTube, η οποία κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας εκθέτοντας τα παιδιά σε ανάρμοστα βίντεο ή συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα που τα αφορούν!

Το Youtube κατηγορείται ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων! Υπάρχει ένας σκύλος κρυμμένος στο timeline του YouTube σου!

Τον Απρίλιο του 2018, 23 οργανώσεις προστασίας των ψηφιακών δικαιωμάτων και προστασίας της παιδικής ηλικίας κατέθεσαν αγωγή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτών. Οι ενάγουσες κατηγορούσαν το YouTube ότι συλλέγει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων (εντοπισμός, χρησιμοποιούμενη συσκευή, τηλεφωνικούς αριθμούς) χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν, και τις χρησιμοποιεί για να επιτρέπει στοχοθετημένες διαφημίσεις.

H FTC θα πάρει 136 από τα 170 εκατομμύρια δολάρια του προστίμου και τα υπόλοιπα 34 εκατομμύρια θα πάνε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«H FTC επαίρετο προς τις επιχειρήσεις που ήταν πιθανοί πελάτες για τη δημοτικότητά της στα παιδιά», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Αρχής Τζόζεφ Σάιμονς. «Ωστόσο, όταν επρόκειτο να τηρήσει τον νόμο, η επιχείρηση αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι ένα μέρος της πλατφόρμας της προοριζόταν σαφώς για τα παιδιά. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τον τρόπο με τον οποίο το YouTube παραβίασε τον νόμο».

Η εξωδικαστική συμφωνία, στην οποία οι δύο δημοκρατικοί επίτροποι της FTC αντιτάχθηκαν κρίνοντάς την όχι αρκετά σοβαρή, αναγκάζει το YouTube να αλλάξει τις μεθόδους του.

«Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα αυτών που κοιτάζουν τα παιδικά προγράμματα στο YouTube σαν να προέρχονται από ένα παιδί, οποιαδήποτε κι αν είναι η ηλικία του θεατή», δήλωσε η Σούζαν Βοϊτσίτσκι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του YouTube, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η συλλογή δεδομένων θα περιοριστεί σε αυτά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία της υπηρεσίας και δεν θα υπάρχουν πλέον στοχοθετημένες διαφημίσεις γι' αυτό το είδος περιεχομένου όπως και η δυνατότητα να γίνονται σχόλια, διευκρίνισε.

Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο YouTube!

Ήταν 2005 όταν το πρώτο βίντεο ανέβηκε στο YouΤube. Αυτό είναι το χειρότερο βίντεο στην ιστορία του Youtube! (video)

Ένα video 19 δευτερολέπτων από το χρήστη ονόματι Jawed Karim, ενός από τους συνιδρυτές του YouTube, στο ζωολογικό κήπο του San Diego, το οποίο γυρίστηκε από τον Yakov Lapitsky.

Το video έχει περισσότερα από 75 εκατομμύρια views!

Youtube: Αυστηρότερες είναι οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά!

Αυστηρότερες είναι οι προδιαγραφές των βίντεο που απευθύνονται σε παιδιά ανακοίνωσε το Youtube! Η συγκεκριμένη κίνηση του δημοφιλούς ιστότοπου, ακολουθεί τη μακρόχρονη κριτική που έχει δεχτεί το YpuTube, για την ανοχή που έδειχνε απέναντι σε χρήστες, οι οποίοι «ανέβαζαν» βίαιο και άλλου τύπου ενοχλητικό περιεχόμενο, σε βίντεο που απευθύνονταν σε παιδιά.

"[Το περιεχόμενο] που περιέχει ώριμα ή βίαια θέματα, τα οποία στοχεύουν σε ανηλίκους και σε οικογένειες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον τίτλο, την περιγραφή ή / και τις ετικέτες, δεν θα βρίσκουν, πλέον, χώρο στην πλατφόρμα", ανέφερε το YouTube, στην ενημερωμένη έκδοση των πολιτικών του, που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Να σας θυμίσουμε: Σάλος στο YouTube Kids: Βίντεο δίνουν οδηγίες στα παιδιά πώς να αυτοκτονήσουν!

Μάλιστα, το YouTube φρόντισε να γίνει περισσότερο σαφές, προσφέροντας ένα παράδειγμα περιεχομένου που προηγουμένως επιτρεπόταν, ωστόσο σήμερα δεν θα μπορούσε να προβληθεί μέσα από την πλατφόρμα του.

«Ένα βίντεο με ετικέτες όπως "για παιδιά "που παρουσιάζει φιλικά προς την οικογένεια κινούμενα σχέδια, τα οποία όμως προχωρούν σε ακατάλληλες πράξεις, όπως η χρησιμοποίηση βελονών, δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής» ανέφερε το παράδειγμα.

Ο ιστότοπος δημιούργησε, επίσης, μια νέα κατηγορία περιεχομένου, στην οποιά οι χρήστες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι είναι πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία για να το παρακολουθήσουν.

 

Ροή ειδήσεων

Share