Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Η πολύωρη χρήση του κινητού συμβάλει στην παχυσαρκία!

Μήπως ήρθε η ώρα να μειώσετε την χρήση του;

15 Αυγούστου 2019 14:04
Απίστευτο: Η πολύωρη χρήση του κινητού συμβάλει στην παχυσαρκία!

Η χρήση του κινητού μπορεί να εξυπηρετεί πολλές στιγμές στην σύγχρονη καθημερινότητα και να μας βγάζει από την δύσκολη θέση να ανοίξουμε υπολογιστή αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα! Ένα από αυτά είναι ότι η πολύωρη χρήση του κινητού συμβάλει στην παχυσαρκία! Δυστυχώς ήρθε η ώρα να μειώσετε τις ώρες που "περνάτε" με το κινητό σας!

Η χρήση των κινητών που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, οδηγεί σε μειωμένη φυσική δραστηριότητα, παχυσαρκία και άλλες καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται ο ιστότοπος ScienceDaily. Γέμισε το κινητό σας νερά; Τι πρέπει να κάνετε για το σώσετε!

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας το 2019 στη Λατινική Αμερική, αποκάλυψαν πως οι φοιτητές που αφιέρωναν πάνω από 5 ώρες ημερησίως στο κινητό τους τηλέφωνο, αύξαναν τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 43%.

Η Μίραρι Μαντίλα-Μορόν, ειδικός στην καρδιακή πνευμονική και αγγειακή αποκατάσταση, εξηγεί, ότι παρότι η ελκυστικότητα της τεχνολογίας είναι αδιαμφισβήτητη, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των συνηθειών, που προωθούν την καλή υγεία. Η ίδια μάλιστα προσθέτει, πως όταν κανείς περνάει πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, υιοθετεί ευκολότερα καθιστικές συνήθειες και αποφεύγει τη φυσική δραστηριότητα, συμπεριφορές που συνδέονται με πρόωρο θάνατο, διαβήτη, καρδιαγγειακές ασθένειες, διαφόρους τύπους καρκίνου, αρθριτικά και μυοσκελετικά συμπτώματα.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως δείγμα 1.060 φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Σιμόν Μπολιβάρ, τους οποίους παρακολούθησαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο. Από αυτούς το 36,1% και το 42,6% είχαν αυξημένες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι και παχύσαρκοι αντίστοιχα.

Διαπιστώθηκε ότι οι φοιτητές που δαπανούν περισσότερες από πέντε ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, καταφεύγουν συχνότερα στη μη υγιεινή διατροφή όπως αναψυκτικά και φαγητά με ζάχαρη, ενώ ασκούνται λιγότερο συχνά. Επίσης, το 26% των υποκειμένων που ήταν υπέρβαρα και το 4,6% που ήταν παχύσαρκα χρησιμοποιούσαν το κινητό πάνω από 5 ώρες τη μέρα.

Η Μορόν καταλήγει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν πως η πολύωρη χρήση του κινητού τηλεφώνου είναι μια από τις βασικές αιτίες παχυσαρκίας.

Τρομερό κόλπο: Έτσι θα φορτίζετε το κινητό σας σε λιγότερο χρόνο

Σου έχει τύχει να ξυπνάς το πρωί και τελικά, να συνειδητοποιείς πως δεν έχεις φορτίσει το κινητό σου ενώ πίστευες πως το έχεις κάνει; Σίγουρα. Χάσατε το κινητό σας και είναι στο αθόρυβο; Να πώς θα το βρείτε!

Αν βρεθείς πάλι σε αυτή τη θέση, σου έχουμε μια απλή λύση.

Το πρώτο που πρέπει να ξέρεις, είναι πως κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Συνεχίζουμε…

Σημαντικό ρόλο στη φόρτιση του κινητού, παίζει αν είναι ενεργό ή κάπου στη μέση. Τι εννοούμε με αυτό…

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να το βάλεις σε flight mode.

Έτσι, εξοικονομείς ενέργεια αλλά και φορτίζει το κινητό σου πιο γρήγορα.

Επίσης, μπορείς να κλείσεις τελείως το κινητό σου. Εκεί πρέπει να προσέξεις μια σημαντική λεπτομέρεια. Να το ενεργοποιήσεις ξανά όσο βρίσκεται στην πρίζα.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share