Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ψάξεις στη Google! (Video)

Προσοχή!

3 Αυγούστου 2019 09:35
Δέκα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ψάξεις στη Google! (Video)

Η Google είναι πολύτιμη βοήθεια για οτιδήποτε ψάχνουμε. Μάλιστα, πολλές φορές αναρωτιόμαστε »πώς ζούσαμε πριν το Google» και αυτό είναι η απόδειξη ότι μας έχει λύσει τα χέρια και έχει κάνει την καθημερινότητά μας φοβερά πιο εύκολη. Το Google Translate θα μετραφράζει μέσω κάμερας!

Υπάρχουν, όμως και φορές που μπορεί να μας βάλει σε μεγάλους μπελάδες και να λειτουργήσει εναντίον μας.

Ιδού η λίστα με τα 10 πράγματα τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ψάξεις!

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια!

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια! Έχει μάλιστα και ειδική συσκευή! Η παραδοχή της Google έρχεται έπειτα από την διαρροή ηχογραφήσεων στη γερμανική γλώσσα, με τον τεχνολογικό γίγαντα να πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τη... διαρροή πληροφοριών.Πάντως μπορεί να μας παρακολουθεί η Google αλλά μας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Φαίνεται πως, οι ηχογραφήσεις που γίνονται από το πρόγραμμα της Google, το οποίο έχει ως στόχο να οργανώσει ένα έξυπνο σπίτι ή να πραγματοποιήσει δουλειές και αναζητήσεις για τον χρήστη με μια φωνητική εντολή, είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους εντός της εταιρίας.

Πρόκειται για περισσότερα από χίλια ηχητικά αρχεία, τα οποία και διερεύνησε η βελγική δημόσια τηλεόραση και από τα οποία προέκυψε πως 153, καταγράφηκαν κατά λάθος. Ο βοηθός για το σπίτι της Google, καταγράφει αυτόματα τις εντολές, εφόσον λάβει ένα σύνθημα που θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία του, το οποίο είναι συνήθως μια φράση όπως «ΟΚ, Google»

Από την Google υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι παρακολουθούν ορισμένες ηχογραφήσεις προκειμένου να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο που διατυπώνονται οι λέξεις σε κάποιες γλώσσες. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως μόλις το 0,2% όλων των ηχογραφήσεων είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους, ενώ και τα ηχητικά αρχεία δεν αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της βελγικής τηλεόρασης βρέθηκαν ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση των χρηστών, ακόμη και συζητήσεις ηλικιωμένων που απαριθμούσαν τα ονόματα των εγγονιών τους.

Το 2017, η Google επιβεβαίωσε πως από λάθος το μικρόφωνο στη συσκευή τους Mini Speaker επέτρεπε την ηχογράφηση χρηστών ακόμη και όταν η υπηρεσία δεν είχε ενεργοποιηθεί με την «λέξη-κλειδί». Επιπλέον, ενδέχεται πως οι ηχογραφήσεις αυτές να είναι αντίθετες με τον νόμο GDPR που αφορά την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Amazon: Απεργούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας καλύτερους μισθούς!

Σοκ: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share