Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Google Translate θα μετραφράζει μέσω κάμερας!

Πολύ χρήσιμο για τα ταξίδια!

16 Ιουλίου 2019 15:39
Το Google Translate θα μετραφράζει μέσω κάμερας!

Μία νέα ριζοσπαστική προσθήκη στην εφαρμογή Google Translate θα κάνει η Google, προσφέροντας την δυνατότητα στους χρήστες την άμεση μετάφραση μέσω κάμερας, που σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τον κόσμο στη δική σας γλώσσα, εστιάζοντας απλά τον φακό της κάμερας στο ξενόγλωσσο κείμενο. Πρόκειται για έναν «διαισθητικό» τρόπο να κατανοείτε το πού βρίσκεστε και σας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, δεδομένου ότι λειτουργεί ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή όταν χρησιμοποιείτε Internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Πλέον, η εταιρεία εγκαινιάζει μια σειρά νέων αναβαθμίσεων για την υπηρεσία. Καταρχήν αυξάνονται οι υποστηριζόμενες γλώσσες από τις 88 σε πάνω από 100 καθώς έχουν προστεθεί γλώσσες όπως η Αραβική, τα Hindi, η Ταϊλανδική και η Βιετναμική. Επιπλέον, ενώ προηγουμένως μπορούσαμε να έχουμε μετάφραση μόνο από Αγγλικά σε άλλες γλώσσες και αντίστροφα, τώρα μπορείτε να μεταφράζετε από όλες τις 100+ γλώσσες που υποστηρίζει το Google Translate. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να μεταφράζετε από Αραβικά σε Γαλλικά ή από Γιαπωνέζικα σε Κινέζικα και ούτω καθεξής.

Δεύτερη σημαντική αναβάθμιση είναι η αυτόματη ανίχνευση της γλώσσας. Πιο συγκεκριμένα, όταν ταξιδεύουμε σε περιοχές που χρησιμοποιούνται πολλές γλώσσες, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος τη γλώσσα του κειμένου που θέλει να μεταφράσει. Στη νέα εκδοχή της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε απλά το «Detect language» για να εντοπιστεί η συγκεκριμένη γλώσσα και, στη συνέχεια, η εφαρμογή Translate να κάνει αυτόματα τη μετάφραση.

Για πρώτη φορά, στις άμεσες μεταφράσεις μέσω κάμερας ενσωματώνεται η τεχνολογία Neural Machine Translation (NMT). Η NMT παράγει πιο ακριβείς και πιο φυσικές μεταφράσεις, περιορίζοντας τα μεταφραστικά λάθη σε ορισμένους συνδυασμούς γλωσσών, έως και πάνω από 55%-85%. Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε τις περισσότερες γλώσσες στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή, ακόμη και χωρίς να είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας με το Internet. Παράλληλα, όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σας, η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιεί τη σύνδεση για να πραγματοποιεί υψηλότερης ποιότητας μεταφράσεις. Η εφαρμογή της NMT στην τεχνολογία της μετάφρασης είναι, και αυτή που καθιστά δυνατή την υπηρεσία, την οποία εγκαινιάσαμε πρόσφατα.

Τέλος, η υπηρεσία αποκτά νέα εμφάνιση και είναι πιο αποτελεσματική στη χρήση της. Πλέον, περιορίστηκε το τρεμοπαίξιμο, κάνοντας έτσι το κείμενο πιο σταθερό και πιο κατανοητό. Σ’ αυτή τη νέα εμφάνιση και οι τρεις λειτουργίες της κάμερας που αφορούν στη μετάφραση είναι τοποθετημένες με βολικό τρόπο στο κάτω μέρος της εφαρμογής: το instant, το scan, που σκανάρει μια εικόνα, την παγώνει και δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει με το δάχτυλό του το κείμενο που θέλει να μεταφράσει, καθώς και το import, που επιτρέπει στους χρήστες να εισαγάγουν φωτογραφίες από την κάμερα του κινητού, ώστε να μεταφραστεί το κείμενο που περιέχουν.

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια!

Η Google παρακολουθεί κάθε μας λέξη και το παραδέχεται δημόσια! Έχει μάλιστα και ειδική συσκευή! Η παραδοχή της Google έρχεται έπειτα από την διαρροή ηχογραφήσεων στη γερμανική γλώσσα, με τον τεχνολογικό γίγαντα να πραγματοποιεί έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τη... διαρροή πληροφοριών.Πάντως μπορεί να μας παρακολουθεί η Google αλλά μας εύχεται καλό καλοκαίρι!

Φαίνεται πως, οι ηχογραφήσεις που γίνονται από το πρόγραμμα της Google, το οποίο έχει ως στόχο να οργανώσει ένα έξυπνο σπίτι ή να πραγματοποιήσει δουλειές και αναζητήσεις για τον χρήστη με μια φωνητική εντολή, είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους εντός της εταιρίας.

Πρόκειται για περισσότερα από χίλια ηχητικά αρχεία, τα οποία και διερεύνησε η βελγική δημόσια τηλεόραση και από τα οποία προέκυψε πως 153, καταγράφηκαν κατά λάθος. Ο βοηθός για το σπίτι της Google, καταγράφει αυτόματα τις εντολές, εφόσον λάβει ένα σύνθημα που θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία του, το οποίο είναι συνήθως μια φράση όπως «ΟΚ, Google»

Από την Google υποστηρίζουν πως οι εργαζόμενοι παρακολουθούν ορισμένες ηχογραφήσεις προκειμένου να αντιλαμβάνονται καλύτερα τον τρόπο που διατυπώνονται οι λέξεις σε κάποιες γλώσσες. Εκπρόσωπος της εταιρίας υποστήριξε πως μόλις το 0,2% όλων των ηχογραφήσεων είναι προσβάσιμες σε ανθρώπους, ενώ και τα ηχητικά αρχεία δεν αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ της βελγικής τηλεόρασης βρέθηκαν ηχογραφήσεις που περιλαμβάνουν πληροφορίες όπως η διεύθυνση των χρηστών, ακόμη και συζητήσεις ηλικιωμένων που απαριθμούσαν τα ονόματα των εγγονιών τους.

Το 2017, η Google επιβεβαίωσε πως από λάθος το μικρόφωνο στη συσκευή τους Mini Speaker επέτρεπε την ηχογράφηση χρηστών ακόμη και όταν η υπηρεσία δεν είχε ενεργοποιηθεί με την «λέξη-κλειδί». Επιπλέον, ενδέχεται πως οι ηχογραφήσεις αυτές να είναι αντίθετες με τον νόμο GDPR που αφορά την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Amazon: Απεργούν οι εργαζόμενοι διεκδικώντας καλύτερους μισθούς!

Σοκ: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Διαβάστε περισσότερα θέματα Tech στο Athensmagazine.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share