Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι! Ένα πρωτότυπο και φουτουριστικό πρότζεκτ!

Σχεδιάζονται στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024!

17 Ιουλίου 2019 13:49
Ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι! Ένα πρωτότυπο και φουτουριστικό πρότζεκτ!

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να διανοηθούμε πόσες καινούριες εφευρέσεις έχουν δημιουργηθεί! Δείτε το πρώτα ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι που έχουν σχεδιαστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Ένα άκρως πρωτότυπο και εντελώς φουτουριστικό πρότζεκτ! Να σας θυμίσουμε ακόμα: Γερμανική εταιρεία δημιούργησε τo πρώτο ιπτάμενο ηλεκτρικό ταξί!

Ο λόγος για τα ιπτάμενα ταξί, που αναμένεται να μεταφέρουν τους επιβάτες από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ στο κέντρο της πόλης κατά την διάρκεια των Αγώνων.

H Airbus σε συνεργασία με την RATP Group, διαχειρίστρια εταιρεία μέσων μαζικής μεταφοράς, συνεργάζονται ώστε να διερευνήσουν το κατά πόσο τα ιπτάμενα ταξί μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το πρότζεκτ των 11,4 εκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανατρέψει τα μέχρι πρότινος δεδομένα στις μετακινήσεις τόσο στο Παρίσι, όσο και σε άλλες μεγάλες μητροπόλεις, ενώ σύμφωνα με τον Independent αν κάτι τέτοιο αποδειχτεί εφικτό οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα θέλανε να αναπτύξουν τα σχέδιά τους και σε άλλες μεγάλες και δημοφιλείς πρωτεύουσες στον κόσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν είναι οι μόνες που έχουν ανακοινώσει κάτι τόσο πρωτοπόρο, καθώς η Uber, μέσω του προγράμματος Uber Air φιλοδοξεί μέσα στον επόμενο χρόνο να πραγματοποιήσει τις πρώτες πιλοτικές πτήσεις σε Μελβούρνη, Ντάλας και Λος Άντζελες, με σκοπό μέχρι το 2023 να ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των αεροταξί.

Σοκ: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι εξαρτημένοι από την τεχνολογία και ειδικότερα το ίντερνετ! Όπου και να κοιτάξετε γύρω γύρω από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο όλοι ασχολούνται με το κινητό και γενικότερα με διάφορα gadget! Τι θα συμβεί όμως αν καταρρεύσει το Ίντερνετ;

Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε, αλλά μπορεί να έρθει η μέρα που το internet θα καταρρεύσει! Να σας θυμίσουμε πώς η τεχνολογία θα εξαφανίσει 12 καθημερινά πράγματα που κάνουμε όλοι;

Ναι, το παγκόσμιο web δεν είναι άτρωτο. Μία μεγάλη φυσική καταστροφή, όπως ένας καταστροφικός σεισμός και μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, μπορεί να το «ισοπεδώσει» και να προκαλέσει το απόλυτο χάος σε όλο τον κόσμο. Μια άλλη απειλή είναι η πτώση του δικτύου εξαιτίας υπερφόρτωσης.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι περισσότερες υποδομές στον ανεπτυγμένο κόσμο εξαρτώνται πλέον από το Internet. Έτσι μία κατάρρευση του δικτύου θα έφερνε τα πάνω-κάτω σε ένα σωρό τομείς!

1) Επικοινωνίες
Οι επικοινωνίες θα επέστρεφαν τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω, στο συμβατικό τηλέφωνο και στο παραδοσιακό ταχυδρομείο. Σκεφθείτε τη ζωή σας χωρίς e-mail!

2) Απασχόληση

Μια κατάρρευση του διαδικτύου θα προκαλούσε την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Οι εταιρίες με αντικείμενο το διαδίκτυο θα εξαφανίζονταν. Ωστόσο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια νέα αγορά από ανθρώπους που θα δούλευαν για να δημιουργήσουν ένα νέο World Wide Web.

3) Προμήθειες

Οι αλυσίδες προμηθειών σε όλο τον κόσμο βασίζονται πλέον, ως επί το πλείστον, σε διαδικτυακά συστήματα. Η απώλεια του διαδικτύου θα έφερνε το απόλυτο χάος. Τα καταστήματα θα έμεναν άδεια, πολλά εμπορεύματα θα καταστρέφονταν και κανείς δεν θα ήξερε για πού προορίζεται το κάθε εμπόρευμα.

4) Πρόσβαση σε πληροφορίες

Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς μηχανές αναζήτησης; Όσοι χρειάζονται πρόσβαση σε πληροφορίες για τη δουλειά ή τις σπουδές τους, θα ζούσαν στην κόλαση! Η αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας θα τους οδηγούσε σε βιβλιοθήκες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέμα χρόνου και ταλαιπωρίας.

5) Οικονομικές συναλλαγές

Η κατάρρευση του Internet θα σήμαινε αυτόματα την κατάρρευση των Online τραπεζικών συστημάτων και την επιστροφή στις συναλλαγές με μετρητά.

6) Κοινωνική ζωή

Η κοινωνική ζωή θα επέστρεφε στην προ Facebook εποχή... αλλά αυτό μπορεί να ήταν και καλό...

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share