Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότητα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Παναγία μου!

28 Μαΐου 2024 09:22
Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότητα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η δεκαετία του ‘60 καθιέρωσε τα Καλύβια ως προορισμό για καλό και οικονομικό κρέας. Ανάμεσα στις πολλές ταβέρνες που άρχισαν να ανοίγουν, ξεχώρισε η διάσημη «Βλαχοπούλα», η οποία μετονομάστηκε λίγα χρόνια αργότερα σε «Χριστόφορος». Άλλο όνομα, ίδια οικογένεια. Ο Χριστόφορος είναι ο γιος του κτηνοτρόφου Αθανάσιου Ράπτη, ο οποίος πριν από 60 χρόνια οραματίστηκε να διδάξει στους Αθηναίους την αξία του φθηνού και ποιοτικού κρέατος.

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότηρα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Στον Χριστόφορο θα ανακαλύψεις όλα όσα αγαπάς... από ένοχες απολαύσεις μέχρι μνήμες από Πάσχα, χωριό και εξοχή. Δεν θα αναφερθούμε στα ζουμερά παϊδάκια που αποτελούν σήμα κατατεθέν, ούτε στο παραδοσιακό κοκορέτσι που έχει αποκτήσει φήμη εδώ και δεκαετίες. Αυτά είναι γνωστά και αναμενόμενα σε μια ταβέρνα αυτού του επιπέδου. Οι μπριζόλες, το κοντοσούβλι και το λουκάνικο θα σε ενθουσιάσουν, ανακαλώντας γεύσεις και αρώματα από το χωριό.

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότηρα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, γιατί ίσως να μην το γνωρίζεις, είναι τα υπερμεγέθη μπιφτέκια που κυριολεκτικά καλύπτουν το πιάτο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της· μην την παραβλέψεις! Έλεγξε το μέγεθος και σκέψου αν μπορείς να το καταφέρεις μόνος σου, αφού παρά το ότι είναι ατομική μερίδα, συνήθως χορταίνει 2-3 άτομα. Και αν αναρωτιέσαι, ναι, η τιμή είναι απόλυτα φυσιολογική. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότηρα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Μην ανησυχείς, δεν είναι μόνο τα μπιφτέκια που είναι τεραστίων διαστάσεων, καθώς όλα τα πιάτα είναι πλούσια και γενναιόδωρα. Αν είσαι λάτρης του αρνιού, εκεί θα βρεις την απόλυτη ευτυχία, αφού το μέρος αυτό είναι ο Παράδεισος του κρεατοφάγου.

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότηρα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Μια συμβουλή θα σου δώσουμε και αν θες, άκουσέ μας: Μην αναλωθείς σε πολλά ορεκτικά στην αρχή, γιατί θα σου κόψουν την όρεξη και μετά θα υποφέρεις, με τη σόδα να φαντάζει η μόνη λύση. Πήγαινε νηστικός για να είσαι έτοιμος και να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη μάχη.

Από το 1960: Ο ναός του κρέατος που η ποιότητα με την ποσότηρα είναι δύο ταυτόσημοι όροι!

Έχουμε ήδη πει αρκετά, και έχεις καταλάβει. Στα φημισμένα Καλύβια θα βρεις μια αξιόπιστη ταβέρνα με εξαιρετικό, πλούσιο και οικονομικό κρέας που σε προκαλεί να ξεπεράσεις τα όριά σου και να σπάσεις τα προσωπικά σου ρεκόρ. Ο αγαπημένος Χριστόφορος μετατρέπει κάθε Κυριακή σε Πάσχα, και είναι αυτός ο λόγος που θα σε κάνει να τον επισκεφτείς.

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Διεύθυνση: Μιχ. Καλαβρυτινού 11
Πληροφορίες & παραγγελίες: 2299 048266

 

Ταβέρνες

Ροή ειδήσεων

Share