Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2025

Έτοιμη μέσα σε 9 λεπτά: Πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι

Πεντανόστιμη και εύκολη!

14 Ιανουαρίου 2025 07:48
Έτοιμη μέσα σε 9 λεπτά: Πανεύκολη συνταγή για τυρόπιτα με γιαούρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τυρόπιτα με γιαούρτι είναι μια εύκολη συνταγή που μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η συγκεκριμένη συνταγή για τυρόπιτα έχει λίγα υλικά, είναι έτοιμη μέσα σε 9 λεπτά και το κυριότερο είναι ότι έχει λίγες θερμίδες.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)
  • 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 400γρ. φέτα
  • 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι, καθόλου αλάτι

Δείτε με την ευκαιρία: Υπέροχη συνταγή: Γρήγορη και νόστιμη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Επί του πρακτέου

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα.
  • Δεν αγχωνόμαστε που το μείγμα είναι σφιχτό.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, και όλα τα υλικά θα ενωθούν.
  • Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια, και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.

Μυστικά και απόλυτη επιτυχία

  • Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μείγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα
  • Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).
  • Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά.
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί.
  • Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μείγμα, είναι έτοιμη.
  • Βγάζουμε από το φούρνο την τυρόπιτά μας και αφήνουμε να κρυώσει.
 

Συνταγές

Share