Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Έτοιμο στο «πι και φι»: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότο

Λιώνει στο στόμα!

21 Απριλίου 2024 08:54
Έτοιμο στο «πι και φι»: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και μπισκότο
Πηγή φωτογραφίας: Bovary
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς αυγά και αλεύρι, χωρίς φούρνο και με ελάχιστα λιπαρά!

Τούρτα σε σχήμα σπιτιού που θα εκπλήξει την οικογένεια και τους φίλους σας και θα το λατρέψετε όλοι! Νόστιμο, γρήγορο, ελαφρύ και μέτρια γλυκό. Αν είστε περισσότερο λάτρεις της σοκολάτας, δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε και μία άλλη απίθανη συνταγή!

Υλικά

βούτυρο (100 γρ.).
ζάχαρη άχνη (80 γρ.).
Ρικότα (200 γρ.).
Μπανάνες (2 τεμάχια).
Ροδάκινο σε κονσέρβα (1 σφήνα, προαιρετικά)
Μπισκότα (15 τεμάχια, 5x5 εκ.).

Βήματα

2 ώρες στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε σοκολάτα (70 γρ.).
Στο ψυγείο 10 λεπτά

Ακαταμάχητο και δροσιστικό: Γευστικότατο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει ένα απίθανο γλυκό ψυγείου!

Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
750 γρ. ανθότυρο κρέμα
3 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Για το τσίζκεικ

Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.

Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.

Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.

Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.

Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.

Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.

Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share