Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Παραλλαγή» στα μακαρόνια με κιμά: Το υλικό αντί τυριού που θα απογειώσει τη γεύση τους!

Κι όμως, πρέπει να το δοκιμάσετε

1 Μαρτίου 2024 18:02
«Παραλλαγή» στα μακαρόνια με κιμά: Το υλικό αντί τυριού που θα απογειώσει τη γεύση τους!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγη κανέλα στη σάλτσα του κιμά και αυτή η πινελιά με το σκορδάτο γιαούρτι και την πάπρικα απογειώνουν την κλασική μακαρονάδα και χαρίζουν μία πρωτότυπη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τραγανά κεφτεδάκια.

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά (προτιμότερο μικρόσχημα)
  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα ή ελιά)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια (από κονσέρβα), πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • πάπρικα για το πασπάλισμα

μακαρονια-με-κιμα
Μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί και το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλατοπίπερο και την κανέλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί σχεδόν ο κιμάς.
  • Σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
  • Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
  • Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά σε πιάτα και από πάνω βάζουμε 1 - 2 κουταλιές από το γιαουρτόσκορδο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share