Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τραγανά έξω, ζουμερά μέσα: Έτσι θα πετύχετε την απόλυτη υφή στα κεφτεδάκια χωρίς να κάνετε τίποτα

Ακολουθήστε τα βήματα και θα δικαιωθείτε

6 Νοεμβρίου 2022 14:14
Τραγανά έξω, ζουμερά μέσα: Έτσι θα πετύχετε την απόλυτη υφή στα κεφτεδάκια χωρίς να κάνετε τίποτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που μας γυρίζουν πίσω, στην παιδική μας ηλικία.

Η τραγανή τους υφή και γεμάτη με αρωματικά γεύση τους είναι μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας για το συγκεκριμένο πιάτο και με μια μόνο συνταγή μπορούμε να αναβιώσουμε τα Κυριακάτικα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή το μυστικό στο πλάσιμο του κιμά για συναρπαστικά μπιφτέκια.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκαμε τη συνταγή εκείνη για τα κεφτεδάκια με μια όμως παραλλαγή και αυτή δεν είναι άλλη από τον τρόπο μαγειρέματός τους. Αντί να ανάψεις τη φωτιά στο τηγάνι, θα βάλεις τα κεφτεδάκια σου στον φούρνο αποφεύγοντας έτσι τα πολλά λάδια.

Κεφτεδάκια στον φούρνο σαν τηγανητά

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500γρ. κιμά χοιρινό
  • 800γρ. (3 μεγάλες περίπου) πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στη λεπτή μεριά του τρίφτη και πολύ καλά στραγγισμένες (να τις σφίξετε στην παλάμη σας να βγει όλο το ζουμί)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¾ φλ. ψίχουλα ψωμιού (από το μπλέντερ)
  • 2 αβγά
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ½ -1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές φυλλαράκια δυόσμο ξηρό θρυμματισμένα με το χέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο συν ¼ φλ. έξτρα
  • αλάτι

Τραγανά έξω, ζουμερά μέσα: Έτσι θα πετύχετε την απόλυτη υφή στα κεφτεδάκια χωρίς να κάνετε τίποτα

Ετέλεση

  • Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Πλάθετε στο μέγεθος και σχήμα που θέλετε (ιδανικά 5-6 εκατοστά οβάλ). Τους βάζετε σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Τους περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, περίπου ¼ φλιτζάνι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά γυρίζοντάς τους μια φορά.

Πηγή συνταγής: xryssesyntages.com

Έριξε μια χούφτα παγάκια μέσα στον κιμά - Το απίστευτο κόλπο για να γίνει το μπιφτέκι σας πιο αφράτο

Εδώ που τα λέμε και ποιος δε θέλει ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο; Και τι και αν η συνταγή μας υπόσχεται… αφράτο αποτέλεσμα; Στο τέλος, αρκετές φορές κάτι γίνεται και δεν είναι αφράτα και ζουμερά όσο θα θέλαμε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν

Ωστόσο, μεταξύ άλλων κόλπων, υπάρχει κι ένα που αν το δοκιμάσετε, θα σας ενθουσιάσει με το αποτέλεσμα. Δείτε ποιο είναι αυτό:

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα παγάκι πάνω στο μπιφτέκι την ώρα που ψήνεται. Με αυτό τον τρόπο το μπιφτέκι σας θα γίνει πιο αφράτο και πιο ζουμερό. Ο λόγος είναι ότι την ώρα που ψήνεται είναι η κατάλληλη στιγμή για να βραχεί με νερό.

Έριξε μια χούφτα παγάκια μέσα στον κιμά - Το απίστευτο κόλπο για να γίνει το μπιφτέκι σας πιο αφράτο

Δοκιμάστε το και θα δείτε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα…

Το μυρωδικό στη σχάρα που «απογειώνει» τη γεύση του μπιφτεκιού

Τα μπιφτέκια και τα burger είναι ένα φαγητό ιδιαίτερα αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα φαγητά που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ένα εργένης.

Κι όμως, όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται ακόμη και σε ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να κάνουμε λάθη, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε σκόρδο στα μπιφτέκια σας. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που μπορούν να απογειώσουν το γεύμα σας κι ένα τέτοιο θα σας δείξουμε και σήμερα.

Το καλοκαίρι ενδείκνυται για μπαρμπεκιού και ψήσιμο στη σχάρα, τι μπορείτε όμως να κάνετε για να βγουν πιο ζουμερά και γευστικά τα μπιφτέκια σας;

Πριν τα βάλετε στη σχάρα μπορείτε να ρίξετε κάρβουνα δενδρολίβανο ή θυμάρι, ή λουίζα. Τα μυρωδικά αυτά θα δώσουν μια πιο έντονη γεύση στα μπιφτέκια σας και μια ιδιαίτερη μυρωδιά καπνιστού. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ψήσετε μπιφτέκια ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Το μυστικό με το γάλα που θα απογειώσει τα μπιφτέκια σας

μπιφτεκια-σχαρα-ψησιμο-17-8

Τα μυστικά στον τομέα της μαγειρικής δεν σταματούν ποτέ και πάντα μας εκπλήσσουν. Ακόμη και για το πιο απλό φαγητό υπάρχει ένα μυστικό που θα το αναβαθμίσει, όπως τα μπιφτέκια.

Μπορεί θεωρητικά να ανήκει στην κατηγορία με τα απλά φαγητά που μπορεί να φτιάξει κι ένας εργένης ή ένας φοιτητής αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποια σημεία "κλειδιά" που θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό μυστικό για τα τέλεια μπιφτέκια, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν προσθέσετε στα μπιφτέκια σας σιμιγδάλι.

Θέλετε τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια; Η λύση είναι απλούστατη και κρύβεται στο γάλα. Προσθέστε στον κιμά σας περίπου 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο ή εβαπορέ και τα μπιφτέκια σας θα γίνουν τόσο αφράτα που ούτε καν περιμένατε.

Ο λόγος είναι πως το γάλα προσδίδει την απαραίτητη υγρασία και παράλληλα σπάει τις ίνες του κιμά με αποτέλεσμα να τον "μαλακώνει".

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share