Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024

Πατατόσουπα με σκόρδο και παρμεζάνα για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Σκέρτο βάλσαμο

10 Νοεμβρίου 2023 14:31
Πατατόσουπα με σκόρδο και παρμεζάνα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απολαυστική και ελαφριά επιλογή για βραδινό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Σούπα με πατάτα, σκόρδο και παρμεζάνα. Δώστε νοστιμιά στον χειμώνα σας με την ιδανικότερη επιλογή. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για ζουμερό και λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνικο και μανιτάρια.

Υλικά

  • 1,2 κιλά πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Τα φύλλα από 6 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 1/2 κ. γλ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • 200 γρ. ξινή κρέμα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Πατατόσουπα με σκόρδο και παρμεζάνα για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόψτε τις πατάτες σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα πυρέξ μαζί με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το λάδι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και πιέστε τις σκελίδες σκόρδου στο ταψί. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τη σκόνη ζωμού και 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) βραστό νερό. Προσθέστε την ξινή κρέμα, ανακατέψτε να ενωθούν και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.
  • Αφαιρέστε 8 μισές πατάτες από το σκεύος για να τις χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε προσεκτικά ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσετε το υπόλοιπο μείγμα σε λεία υφή (προσθέτοντας λίγο επιπλέον βραστό νερό αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα).
  • Αλατοπιπερώστε και μοιράστε σε μπολ. Προσθέστε επιπλέον ξινή κρέμα, τις ψητές πατάτες που κρατήσατε, επιπλέον φρέσκο κρεμμυδάκι και επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα για να σερβίρετε.

Έτοιμη σε 10': Μακαρόνια με ελαιόλαδο, σκόρδο και 2 ακόμα υλικά

Πρόκειται για την κλασική ιταλική συνταγή για μακαρονάδα Aglio Olio με ελαιόλαδο, σκόρδο και τσίλι. Εύκολη, οικονομική και έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με την ευκαιρία, δείτε το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια.

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Έτοιμη σε 10': Μακαρόνια με ελαιόλαδο, σκόρδο και 2 ακόμα υλικά

Εκτέλεση

  • Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά για 1-2′ χωρίς να πάρουν χρώμα.
  • Με μια τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπεριά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share