Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Εύκολο και γευστικό: Τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνιο, μανιτάρια και πράσο

Ανεπανάληπτη απόλαυση

10 Νοεμβρίου 2023 13:51
Εύκολο και γευστικό: Τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνιο, μανιτάρια και πράσο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζυμαρικά φούρνου που θα σας λύσει τα χέρια.

Το κυρίως φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι είναι μία υπόθεση που απασχολεί καθημερινά κάθε νοικοκυρά. Είναι πάντοτε χρήσιμο λοιπόν να έχει κανείς στο τσεπάκι κάποιες εύκολες συνταγές για χορταστικά πιάτα παντός εποχής. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο μαγείρεμα μακαρονιών με κόκκινη σάλτσα.

Η παρακάτω συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών φούρνου με λουκάνικο και μανιτάρια που βρήκαμε από την ιστοσελίδα xrysoskoyfaki.gr είναι ακριβώς αυτό -η ιδανική επιλογή για κυρίως πιάτο. Πρόκειται για ένα φαγητό που αγαπάμε να απολαμβάνουμε μικροί και μεγάλοι και η λαχταριστή, κρεμώδης υφή του και η πλούσια, γεμάτη γεύση του μας συνεπαίρνει.

Υλικά

  • 1 πράσο κομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 300 γρ μανιτάρια
  • 2 λουκάνικα σε φέτες
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά / αλάτι -πιπέρι
  • 1 κούπα εβαπορέ γάλα
  • 500 γρ μακαρόνια πένες

Εύκολο και γευστικό: Τυρένιο σουφλέ ζυμαρικών με λουκάνιο, μανιτάρια και πράσο

Εκτέλεση

  • Κόβω όλα σε κύβους, λουκάνικα σε ροδές,
  • Σε λίγο λάδι σωτάρω κρεμμύδι, λουκάνικα, πράσο, πιπεριές, μανιτάρια, καρότο, μετά ντομάτα να βράσουν λίγο.
  • Βάζω νερό με αλάτι να βράσουν τα μακαρόνια
  • Όταν βράσουν (όχι τελείως γιατί θα ψηθούν χρειάζονται 9 λεπτά εγώ τα βγάζω στα 6 λεπτά)
  • Τα βάζω στα λαχανικά ανακατεύω ρίχνω τα τυριά κρατώντας λίγη μοτσαρέλα για επάνω, χτυπώ τα αυγά προσθέτω την κρέμα στα αυγά, το γάλα, τα ρίχνω στα μακαρόνια από πάνω τη μοτσαρέλα που κράτησα
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα

Μια τυρόπιτα λίγο διαφορετική, με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Εύκολη και ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για «χρυσαφένια» στριφτή τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 8 αυγά
  • 200 γρ. μέλι
  • σουσάμι
  • 1 κ.σ σπορέλαιο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι

Τυρόπιτα «νέκταρ»: Γλυκιά συνταγή για την αγαπημένη μας πίτα με ανθότυρο, μέλι και κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και ξαναχτυπάμε.
  • Τέλος, προσθέτουμε το ανθότυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
  • Αλείφουμε το ταψί με το σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι να πάει παντού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την τυρόπιτα αφού προηγουμένως έχει κρυώσει.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα για έξτρα άρωμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share