Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε στο βράσιμο των μακαρονιών: Αυτό είναι «περιττό» και επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα

Ποιο είναι το λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι;

28 Αυγούστου 2023 12:05
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε στο βράσιμο των μακαρονιών: Αυτό είναι «περιττό» και επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να βράσιμο των μακαρονιών να θεωρείτε εύκολη υπόθεση, όμως πολλά είναι τα συνήθη λάθη που κάνουμε όταν τα μαγειρεύουμε. Ποιο είναι το λάθος που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα και σαν βήμα είναι περιττό; Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού.

Κάποιοι από εμάς έχουν τη συνήθεια να ρίχνουν λάδι όταν βράζουν μακαρόνια. Ωστόσο, το λάδι δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

Οπότε μην το επιχειρήσετε ποτέ.

Μακαρόνια «νιανιά»: Το λάθος που κάνετε όταν τα βράζετε και λασπώνουν

Όλοι τα μαγειρεύουμε και είμαστε σίγουροι πως μπορούμε πλέον να το κάνουμε ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνουμε λάθη, έστω κάποιες φορές, όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια. Με την ευκαιρία, δείτε πως θα καταλάβετε ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις.

Ένα από τα συνηθέστερα είναι το λάθος που κάνετε και βγαίνουν τα μακαρόνια σας παραβρασμένα.

βράσιμο των μακαρονιών

Οι περισσότεροι εξ ημών προσπαθούμε να μειώσουμε την ποσότητα νατρίου που προσλαμβάνουμε καθημερινά τόσο για λόγους πρόληψης όσο και για την αντιμετώπιση αρκετών προβλημάτων υγείας. Χρειάζονται όμως και οι εξαιρέσεις.

Κάποιοι σεφ λένε πως το νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό. Αυτό σίγουρα είναι μια υπερβολή, αλλά σίγουρα τα ζυμαρικά χρειάζονται λίγο παραπάνω αλάτι από αυτό που λέμε “στη μύτη”.

Τα ίδια τα ζυμαρικά μάλιστα δεν απορροφούν όλο το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό. Εξάλλου ο λόγος που το προσθέτουμε δεν είναι τόσο για νοστιμιά όσο για να “σκληρύνει” κατά κάποιο τρόπο η επιφάνεια των μακαρονιών ενώ το αλάτι βοηθά ιδιαίτερα στο μαγείρεμα των noodles.

Συμβουλή: Αφού βράσει το νερό- περίπου πέντε λίτρα πάντα σε μεγάλη κατσαρόλα- προσθέστε ένα με δυο κουταλάκια αλάτι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share