Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα χωρίς καθόλου κόπο - Δεν θα μείνει κομμάτι

Θα το λατρέψετε!

10 Σεπτεμβρίου 2023 10:50
Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα χωρίς καθόλου κόπο - Δεν θα μείνει κομμάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν επιθυμείτε να φτιάξετε μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή γλυκού ψυγείου, αυτή είναι η ιδανικότερη. Είναι ιδιαίτερα γευστικό και εύκολο ως προς τον τρόπο που μπορεί να το φτιάξει κάποιος. Επίσης, δείτε εδώ την συνταγή για ένα αρωματικό γλυκό ψυγείου με μπισκότα και καφέ espresso έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βαζουμε στο πυρξ η στο ταψι (30χ27ν) μια σειρα φρυγανιες στο πατο. Βραζουμε 2 ποτηρια νερο με 2 ποτηρια ζαχαρη για 4 λεπτα και σιροπιαζουμε καυτο με κουταλι σιγα-σιγα
  • Κανουμε και μια ΚΡΕΜΑ με 1 λιτρο γαλα-5 κ.σ.ζαχαρη ,120 γρ κορν φλαουρ και την ριχνουμε σιγα-σιγα πανω στις φρυγανιες
  • Αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα

Χτυπαμε και μια ΣΑΝΤΙΓΥ:

  • 2 φακελακια γκαρνι οπως γραφει η συσκευασια και την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα χωρίς καθόλου κόπο

Τελος φτιαχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

  • Βαζουμε 250 γρ κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και σπαμε μεσα 250 γρ σοκολατα γαλακτος η και απλη μαυρη κουβερτουρα
  • Ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βιταμ
  • Ανακατευουμε διαρκως μεχρι να κρυωσει και στην συνεχεια το ριχνουμε σιγα-σιγα πανω στην σαντιγυ
  • Και το βαζουμε στο ψυγειο

Χωρίς καμία τύψη: Γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι - Το μυστικό της υγιεινής συνταγής

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, ένα λαχταριστό και παράλληλα διαιτητικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, βύσσινα και άλλα 2 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε ένα γλυκό με σοκολάτα, δείτε εδώ μια άλλη συνταγή.

Υλικά

  • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
  • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
  • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
  • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

Γλυκό ψυγείου με βύσσινο και γιαούρτι

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share