Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2025

Τα πιο αφράτα τηγανόψωμα της γιαγιάς με φέτα - Γρήγορη, οικονομική και εύκολη συνταγή σε μόλις 3 λεπτά

Γευστική συνταγή για μικρούς και μεγάλους σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας

25 Αυγούστου 2023 12:34
Τα πιο αφράτα τηγανόψωμα της γιαγιάς με φέτα - Γρήγορη, οικονομική και εύκολη συνταγή σε μόλις 3 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανόψωμα της γιαγιάς με φέτα είναι μία αφράτη συνταγή, για την οποία χρειάζονται μόνο τρία λεπτά και μόλις έξι υλικά, χωρίς τη χρήση μίξερ. Παράλληλα, δείτε εδώ μία συναγή για μία δυναμωτική και χορταστική τυρόπιτα για όλες τις ώρες της μέρας.

Πρόκειται για μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή, για μικρούς και μεγάλους, σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τα τηγανόψωμα αυτά θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη

Τα υλικά της συνταγής για τα τηγανόψωμα με φέτα

  • 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Χλιαρό νερό
  • Τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια

Αφράτα τηγανόψωμα της γιαγιάς με φέτα

Η εκτέλεση της συνταγής για τηγανόψωμα με φέτα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι.
  2. Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (προσοχή, χλιαρό, όχι ζεστό ούτε καυτό, γιατί κόβει η μαγιά) ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά και άλλο χλιαρό νερό, τόσο, ώστε να γίνει η ζύμη μας ελαστική και να πλάθεται.
  5. Αν κολλήσει η ζύμη στα χέρια μας τα ξεπλένουμε, τα σκουπίζουμε και ξανά συνεχίζουμε μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  6. Κάνουμε μπαλίτσα το ζυμάρι μας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος.
  7. Τρίβουμε την φέτα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια για να την έχουμε έτοιμη.
  8. Κόβουμε από την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μήλου φιρικιού και λίγο μεγαλύτερο και μέσα στην παλάμη μας το ανοίγουμε σαν πιτούλα.
  9. Βάζουμε στην μέση μπόλικη φέτα, το διπλώνουμε σαν τυρόπιτα και με το χέρι το ξανά ανοίγουμε, όπως στην αρχή, και το ξαναπλάθουμε με το χέρι για να πάει η φέτα παντού.
  10. Δίνουμε σχήμα, όπως τα μπιφτέκια, μπαλάκι και μετά το πατάμε με την παλάμη στην μέση. Δεν μας νοιάζει αν η φέτα φαίνεται λίγο και δεν είναι όλη μέσα (καλύτερα να είναι κλεισμένη όλη μέσα).
  11. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, βάζουμε λάδι (προτιμήστε ηλιέλαιο) να ζεσταθεί και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε, προσέχοντας μην αρπάξουν, σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθούν και μέσα.
  12. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιάτο.

Καλή απόλαυση!

 

Συνταγές

Share