Ηπειρώτικη «κοσμιρή»: Δυναμωτική και χορταστική τυρόπιτα για όλες τις ώρες της μέρας
Από τα βουνά της Ηπείρου στο... πιάτο σας!
22 Αυγούστου 2023 09:46
Από Κυριάκος Μελλίδης
Μιατυρόπιταχορταστική, που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η Ηπειρώτικη αυτή πίτα είναι η κατάλληλη επιλογή.
Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, με φέτα. Η συγκεκριμένη πίτα θα μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και να σας λύσει τα χέρια για διάφορα γεύματα (σ.σ. πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αν θέλετε ωστόσο μια πιο απλή,δείτε και αυτή εδώ που έχει ελάχιστες θερμίδες. Αναλυτικότερα:
Τυρόπιτα ξεσκέπαστη - Το «μυστικό» βρίσκεται στο ελαιόλαδο...
Τυρόπιταξεσκέπαστη Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Πιο εύκολη συνταγή δεν υπάρχει με το «μυστικό» να βρίσκεται στοελαιόλαδο. Επίσης, μια από τις πιο νόστιμες, τραγανές και πιο light εκδοχές της είναι ητυρόπιτα με φύλλα περέκ.
Υλικά:
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
4 αυγά
2 κούπες και κάτι αλεύρι που φουσκώνει
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι προαιρετικά
λίγο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400 γραμ φέτα λιωμένη σε κομμάτια με το χέρι
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και το ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά -το γιαούρτι-το κρεμμυδάκι -το αλεύρι -το πιπέρι-το λάδι και την φέτα . Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός και τον αδειάζουμε στο ταψάκι.
Τον στρώνουμε ομοιόμορφα και τον ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει μέσα π.χ. ζαμπόν γαλοπούλα πιπεριά εμάς μας αρέσει σκέτη όπως σας την είπα .