Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Χωριάτικη ομελέτα από Γιάννη Λουκάκο: Το κόλπο στο χτύπημα των αυγών και το μυστικό για να παραμείνει ζουμερή

Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

9 Ιουνίου 2023 17:06
Χωριάτικη ομελέτα από Γιάννη Λουκάκο: Το κόλπο στο χτύπημα των αυγών και το μυστικό για να παραμείνει ζουμερή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε τη συνταγή του για χωριάτικη ομελέτα και αποκάλυψε το κόλπο του στο χτύπημα των αυγών, αλλά και το μυστικό του για να παραμείνει ζουμερή.

Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 400 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, φρέσκο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. μαραθόσπορο
  • 125 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό και αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και ύστερα το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τη γραβιέρα πάνω από τα αυγά στο τηγάνι.

Βυθίζουμε την ξυνομυζήθρα και τα ντοματίνια μέσα στο τηγάνι. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ομελέτα αλλά να παραμείνει ζουμερή στο εσωτερικό της.

Η πιο εύκολη συνταγή από Γιάννη Λουκάκο: Κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα - Το κόλπο στο ψήσιμο

Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κοτόπουλο στήθος στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα. Ποιο είναι το κόλπο στο ψήσιμο;

Αν ωστόσο δε σας αρέσουν τα πουλερικά, μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες.

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 τμχ. στήθος κοτόπουλου, με δέρμα
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 30 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

  • 250 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 15 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 15 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 30 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • 90 γρ. ελαιόλαδο
  • μάραθος, ψιλοκομμένος
  • μουστάρδα, με κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα στην πέτσα του κοτόπουλου και να έχει σχεδόν ψηθεί εσωτερικά.

Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε και από την άλλη πλευρά για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο αλλά να μείνει ζουμερό.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τις λιαστές ντομάτες, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο και την πατατοσαλάτα.

Για την πατατοσαλάτα

Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, σουρώνουμε, τις κόβουμε στη μέση και αλατίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το ραπανάκι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.

Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε με χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share