Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μους λεμονιού σε 2': Γρήγορη και δροσερή συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά

Το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο

9 Ιουνίου 2023 10:05
Μους λεμονιού σε 2': Γρήγορη και δροσερή συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά
Από Ανθή Κουρεντζή

Συνταγή για ελαφρύ και αρωματικό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μιλφέιγ σοκολάτας από τον Γιώργο Τσούλη.

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • ο χυμός 3-4 λεμονιών
  • ο χυμός 1 λάιμ (προαιρετικά)
  • ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε λίγη ώρα στο μίξερ (ή στο χέρι) το γιαούρτι να ανακατευτεί καλά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το χυμό από τα λεμόνια και το λάιμ και τα ανακατεύετε κι αυτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτετε το χτυπημένο γιαούρτι και ανακατεύετε πάλι καλά και γρήγορα το μείγμα.
  • Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και αφήνετε την «ψευτομούς» να κρυώσει.
  • Σερβίρετε σε μπολάκια ή διαφανή ποτήρια διακοσμώντας -αν θέλετε- με ξύσμα λεμονιού.

Μους λεμονιού σε 2': Γρήγορη και δροσερή συνταγή για γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά

Εύκολο και νόστιμο: Γλυκό ψυγείου με μαγειρική σόδα και γιαούρτι έτοιμο σε 5′

Τι πιο τέλειο από ένα εύκολο γλυκό ψυγείου για το κυριακάτικο τραπέζι σας, χωρίς πολύ προετοιμασία με λίγα υλικά; Θα χρειαστείτε γιαούρτι και μαγειρική σόδα.

Εύκολο γλυκό: Υλικά

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γραµ.)
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 250 γραµ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 2 βανίλιες
  • 300 γραµ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 φλ. ούζο (ή έξτρα χυμό πορτοκαλιού)

Δείτε επίσης: Τυρόπιτα με γιαούρτι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πεντανόστιμη συνταγή σαν της γιαγιάς με 2 είδη τυριών

Εύκολο γλυκό: Σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1¾ φλ. νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εύκολο γλυκό: Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπεικιν και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Διαλύουμε τη σόδα μας στο χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ούζο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα κι απαλά αναδιπλώνουμε τη γιαουρτίνη με σπάτουλα ούτως ώστε να χαθεί η μαρέγκα στο μείγμα.
  • Αδειάζουμε τη γιαουρτίνη σε καλά βουτυρωμένο ταψί 30 εκατοστών.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε την γιαουρτίνη Πελοποννήσου σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C, στον αέρα, για περίπου 40΄μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφού κρυώσει η γιαουρτίνη, την κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε σιγά σιγά με το ζεστό σιρόπι.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και να ρουφήξει όλο το σιρόπι.
  • Μπορείτε να αλείψετε τη γιαουρτίνη με μια ελαφριά κρέμα λεμονιού.
  • Παγώστε τη γιαουρτίνη στο ψυγείο.

Εύκολο και νόστιμο: Γλυκό ψυγείου με μαγειρική σόδα και γιαούρτι έτοιμο σε 5′

Εύκολο γλυκό: Σιρόπί

  • Βάζουμε τη ζαχαρη, το νερό, τη φλούδα σε κατσαρολα να βράσουν.
  • Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού και βράζουμε για 2-3΄.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στο τέλος.
  • Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και η γιαουρτίνη κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share