Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιλφέιγ σοκολάτας: Αγαπημένο, τραγανό γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη έτοιμο σε 15'

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

6 Ιουνίου 2023 11:52
Μιλφέιγ σοκολάτας: Αγαπημένο, τραγανό γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη έτοιμο σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γαλλικό γλυκό ψυγείου που σίγουρα όλοι λατρεύετε. Αγαπημένο, τραγανό μιλφέιγ σοκολάτας με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο από τον Γιώργο Τσούλη. Τρέξτε και ετοιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία! Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και κράκερς

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, +extra για το πασπάλισμα των φύλλων
  • 60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 3 αυγά, medium
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

Εκτέλεση

Μιλφέιγ σοκολάτας: Αγαπημένο, τραγανό γλυκό ψυγείου από τον Γιώργο Τσούλη έτοιμο σε 15'

Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει προς το μέρος μας και το κόβουμε σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.

Έπειτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της με ζάχαρη. Ακριβώς από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια σφολιάτας αφήνοντας κενό μεταξύ τους και πασπαλίζουμε εκ νέου με ζάχαρη.

Αμέσως μετά, καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.

Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30-35 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο στην άκρη να κρυώσει.

Για την κρέμα: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.) και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει θερμοκρασία το μείγμα, το μεταφέρουμε εκ νέου στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη μεγέθους 7 mm.

Σύνθεση: Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας στο σκεύος, που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.

Κόβουμε σε κομμάτια το μιλφέιγ και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share