Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Μπαμπάτσικο» μπισκοτογλυκό από τον Γιώργο Τσούλη με γιαούρτι έτοιμο σε 5'

Το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται σε 1 κίνηση

2 Ιουνίου 2023 18:05
«Μπαμπάτσικο» μπισκοτογλυκό από τον Γιώργο Τσούλη με γιαούρτι έτοιμο σε 5'
Από Ανθή Κουρεντζή

Δροσερό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και τραγανή μπισκοτένια βάση με την υπογραφή του Γιώργου Τσούλη. Απαλή υφή και πλούσια γεύση που θα ξετρελάνει όποιον το δοκιμάσει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιώργου Τσούλη για τάρτα με κρέμα και φράουλες.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
  • 110 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 3 αυγά medium, τους κρόκους
  • 1+ ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση:

  • 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
  • 3 αυγά medium, ασπράδια
  • 1 πρέζα αλάτι

«Μπαμπάτσικο» μπισκοτογλυκό από τον Γιώργο Τσούλη με γιαούρτι έτοιμο σε 5'

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το βούτυρο, τη ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και φορώντας γάντια μιας χρήσης ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι.
  • Το χωρίζουμε στη μέση, τυλίγουμε με μεμβράνη το κάθε μπαλάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και με το σύρμα τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Μόλις αρχίσει να δημιουργείται μαρέγκα, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και έπειτα αδειάζουμε μέσα το γιαούρτι, το αλεύρι συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι που βάλαμε στην κατάψυξη, το ανοίγουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 20Χ25 εκ, το οποίο το έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  • Κατόπιν, αδειάζουμε την γέμιση από πάνω και στην συνέχεια, παίρνουμε το άλλο μπαλάκι που είχαμε αφήσει μέσα στην κατάψυξη, το τρίβουμε όσο είναι ακόμα παγωμένο με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και το απλώνουμε πάνω από την γέμιση.
  • Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 με 35 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε με άχνη.

Ονειρικά τρουφάκια από Γιώργο Τσούλη: Με φουντούκια και πραλίνα - Έτοιμα στο πιτς φιτίλι

Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για ονειρικά τρουφάκια με φουντούκια και πραλίνα, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και ετοιμάζονται στο πιτς φιτίλι.

Αν ωστόσο θέλετε κάτι αλμυρό μπορείτε να δείτε τη συνταγή του για τυρόπιτα κουρού.

Υλικά

  • 120γρ φουντούκια
  • 80γρ μπισκότα της αρεσκειας μας
  • 2κ.σ κακαο
  • 4-5κ.σ πραλίνα

Για την επικάλυψη

  • 300γρ λιωμένη λευκή σοκολάτα
  • 60γρ φουντούκια ψιλοκομμένα

Τρουφάκια με φουντούκια και πραλίνα

Εκτέλεση

Στο πολυκοπτικό βάζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια τα κάνουμε σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μάζα.

Πλάθουμε σε μπαλάκια 10 γρ και βάζουμε κατάψυξη για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share