Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παραδεισένια γεύση από τον Γιώργο Τσούλη: Συνταγή για τάρτα με κρέμα και φράουλες που θυμίζει μαμά

Σπιτικό γλυκό που σε κάνει να νιώθεις θαλπωρή

30 Μαΐου 2023 15:58
Παραδεισένια γεύση από τον Γιώργο Τσούλη: Συνταγή για τάρτα με κρέμα και φράουλες που θυμίζει μαμά
Από Ανθή Κουρεντζή

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το άρωμα μιας φρεσκοψημένης τάρτας! Δοκιμάστε αυτή τη φανταστική τάρτα με κρέμα και φράουλες από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Γιώργου Τσούλη για τρουφάκια με φουντούκια και πραλίνα.

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 5 ml νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά μεσαία

Για την γέμιση

  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 αυγά μεσαία
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση

Παραδεισένια γεύση από τον Γιώργο Τσούλη: Συνταγή για τάρτα με κρέμα και φράουλες που θυμίζει μαμά

Για το σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Για την βάση: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να μοιάζει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  • Έπειτα, προσθέτουμε το νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη.
  • Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την αφαιρούμε από τον κάδο του μίξερ και την χωρίζουμε στη μέση. Απλώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάτο και στα πλαϊνά μιας στρογγυλής φόρμας 24 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει η κρέμα.

  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την αδειάζουμε πάνω από τη βάση στη φόρμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε τις φράουλες από πάνω.
  • Έπειτα, κόβουμε το άλλο κομμάτι ζύμης σε κομμάτια με τα χέρια και τοποθετούμε τα κομμάτια ενδιάμεσα από τις φράουλες, σαν βραχάκια.
  • Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  • Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα, αφαιρούμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share