Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπανανογλυκό που κολάζει: Συνταγή για μπανόφι με τρακανή μπισκοτένια βάση και πλούσια κρέμα καραμέλας

Γευστικός παράδεισος

2 Ιουνίου 2023 12:46
Μπανανογλυκό που κολάζει: Συνταγή για μπανόφι με τρακανή μπισκοτένια βάση και πλούσια κρέμα καραμέλας
Από Ανθή Κουρεντζή

Γλυκό ψυγείου: Συνταγή για λαχταριστό banoffee! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα banoffee, το πιο νόστιμο γλυκό με σάλτσα καραμέλα, τραγανή βάση από μπισκότα και σαντιγί. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου με λεμόνι και μπισκότα.

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ, αλεσμένα
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο
  • 200 ml γάλα, κρύο
  • 1 φάκελος σαντιγί στιγμής, Mac Magic
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αλεσμένα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου σε ένα τσέρκι 22 εκ. και πιέζουμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα ποτήρι.
  • Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ρευστό.
  • Ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από την τάρτα που βρίσκεται μέσα στο τσέρκι.
  • Το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 30′ ή μέσα στην κατάψυξη για 10′.
  • Σε μία μπασίνα, ρίχνουμε το γάλα και τον φάκελο με την σαντιγί στιγμής και τα χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 2′-4′ ή μέχρι η σαντιγί να είναι έτοιμη.
  • Κόβουμε την μπανάνα σε κομμάτια, χύνουμε από πάνω της τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια μπανάνας πάνω από την καραμέλα και απλώνουμε από πάνω την σαντιγί.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο από το μείγμα μπισκότου της βάσης, λίγη έξτρα καραμέλα και λίγη τριμμένη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.

Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα. Η πιο απολαυστική συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.

Υλικά

  • 6 Granola bars της αρεσκείας μας
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
  • Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share