Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκολατένιος «σεισμός»: Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση

Όαση νοστιμιάς!

21 Μαΐου 2023 19:21
Σοκολατένιος «σεισμός»: Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση
Από Ανθή Κουρεντζή

Συνταγή για πάστα καραμέλα σοκολάτα. Μια εύκολη και νόστιμη επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τη φτιάξουν στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για μπισκότα βρώμης.

Υλικά

  • 110 γρ. άχνη
  • 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
  • 20 γρ. κακάο
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
  • φιστίκια αλατισμένα. ψημένα
  • 375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 55 γρ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι “Κούλα” και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
  • Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο τσέρκι 15×15 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 17′.
  • Αφήνουμε το μαλακό μπισκότο να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 ορθογώνια κομμάτια.
  • Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από κάθε ορθογώνιο μπισκότο σε σχήμα ζικ ζακ.
  • Προσθέτουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο 4-5 φιστίκια σε κάθε πάστα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
  • Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε σε μια σχάρα τις πάστες και περιχύνουμε με το γλάσο.

«Λιώνει» στο στόμα: Παγωμένο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 2 υλικά

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα, το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για γλυκό ψυγείου. Παγωμένο, σοκολατένιο, με ζαχαρούχο γάλα και ακόμη 2 υλικά, το συγκεκριμένο γλύκισμα θα σας αφήσει άφωνους με τη γεύση του!

Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν εδώ την τυρόπιτα.

Γλυκό με σοκολάτα: Το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου

Συνταγή για γλυκό ψυγείου

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κουβερτούρες (γύρω στα 400 γρ.)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • λίγο αλάτι

Η εκτέλεση της συνταγής του γλυκού με σοκολάτα

  • Ζεσταίνετε το ζαχαρούχο γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα και προσθέτετε τις κουβερτούρες σε κομματάκια.
  • Ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Αν το γάλα ζεσταθεί στο μεταξύ πολύ, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτετε το αλάτι και τη βανίλια, μεταφέρετε το μείγμα σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνετε την επιφάνεια και αφήνετε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει.
  • Κόβετε σε μικρά, κομμάτια και σερβίρετε σε χαρτινη θήκη για τρούφες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share