Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα: Μία χειροποίητη πίτα με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

29 Μαΐου 2023 14:08
Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα: Μία χειροποίητη πίτα με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εύκολη συνταγή για πίτα με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας

Υλικά

Για φύλλο πίτας

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό
  • αλάτι

Για κρεμμυδόπιτα

  • 5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες
  • 100γρ φέτα
  • 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα: Μία χειροποίητη πίτα με πρωταγωνιστή το κρεμμύδι

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε πολύ καλά να γίνει ένα ωραίο μαλακό μείγμα.

Ανοίγουμε 4 λεπτά φύλλα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά.

Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε όλο το μείγμα καλά.

Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, τα δύο φύλλα, τη γέμιση κοιτάζοντας να πάει σε όλα τα σημεία ομοιόμορφα και από πάνω τα άλλα δύο φύλλα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Μυστικά για κρεμμυδόπιτα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με ανθότυρο ή με μια μείξη τυριών.

Αν σας αρέσει η ποικιλία λαχανικών πείτε «ναι» σε μια κουταλιά γλυκού καλαμποκιού.

Αντί για 4 φύλλα μπορείτε να βάλετε δύο από κάτω να τα κάνετε μεγαλύτερα και να καλύψετε τη γέμιση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share