Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έπεσε το site της Αργυρώς: Το μυστικό για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

29 Μαΐου 2023 11:44
Έπεσε το site της Αργυρώς: Το μυστικό για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι τυρόπιτες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν χάνουν και μια μόνο δοκιμή θα σε πείσει να δοκιμάσεις την τέλεια και λαχταριστή τυρόπιτα που ακολουθεί. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για τυρόπιτα κιουνεφέ με κρεμώδη γέμιση.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας)
  • 750 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 500 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 500 γρ. ανθότυρο (τριμμένο)
  • 5 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Έπεσε το site της Αργυρώς: Το μυστικό για σούπερ τυρόπιτα με κρέμα γιαουρτιού, ανθότυρου και φέτας έτοιμη σε 10′

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μίγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.

Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μίγμα και πασπαλίζουμε τυριά.

Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μίγμα και τα υπόλοιπα τυριά.

Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την τυρόπιτα.

Χαράζουμε ελαφρά τη τυρόπιτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μίγμα.

Ψήνουμε την τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι σαν της γιαγιάς σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 180°C βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share