Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλαουρ.
Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα που πριν έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα.
Σοκολατένιος «σεισμός»: Γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση
Συνταγήγια πάστα καραμέλα σοκολάτα. Μια εύκολη και νόστιμη επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. Τα υλικά αυτής της συνταγής είναι τόσο απλά που όλοι μπορούν να τη φτιάξουν στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτετην συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για μπισκότα βρώμης.
Υλικά
110 γρ. άχνη
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρ. αλεύρι “Κούλα”
20 γρ. κακάο
2 αυγά
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο, κρύο
φιστίκια αλατισμένα. ψημένα
375 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
55 γρ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο με την άχνη.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι “Κούλα” και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ μέχρι να γίνει το μείγμα μαλακό.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το απλώνουμε σε ένα λαδωμένο τσέρκι 15×15 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 17′.
Αφήνουμε το μαλακό μπισκότο να κρυώσει και το κόβουμε σε 8 ορθογώνια κομμάτια.
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, απλώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από κάθε ορθογώνιο μπισκότο σε σχήμα ζικ ζακ.
Προσθέτουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο 4-5 φιστίκια σε κάθε πάστα και τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα.
Λιώνουμε στα μικροκύματα τη σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε μια σχάρα τις πάστες και περιχύνουμε με το γλάσο.