Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Η συνταγή που θα λατρέψετε

26 Μαΐου 2023 10:56
Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση
Από Ανθή Κουρεντζή

Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα. Η πιο απολαυστική συνταγή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση.

Υλικά

  • 6 Granola bars της αρεσκείας μας
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Καλοκαιρινή πρόταση: Τραγανό γλυκό ψυγείου με φράουλα και κρέμα για super απόλαυση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
  • Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
  • Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση, επικάλυψη ζελέ και ροδάκινα

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό ψυγείου με φρούτα; Το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει ένα λαχταριστό γλυκό με ροδάκινα, μπισκοτένια βάση, αφράτη κρέμα και επικάλυψη ζελέ. Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε περίπτωση που δε θέλετε φρούτα, δείτε εδώ συνταγή για σοκολατένιο γλυκό.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλ. τσαγιού χοντρο-θρυμματισμένα cookies σοκολάτας με σταγόνες σοκολάτας
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για βουτύρωμα πυρέξ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Για τη γέμιση και επικάλυψη:

  • 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 230 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • 3-4 ροδάκινα καθαρισμένα κομμένα σε φέτες (ή κομπόστα αν δεν είναι στην εποχή τους)
  • 2 φακελάκια φρουί ζελέ βερίκοκο (100 γρ. το ένα)
  • 400 ml βραστό νερό + 400 ml κρύο νερό ή χυμό ροδάκινου ή ζωμό κονσέρβας ροδάκινου

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 22×33 εκ. περίπου ορθογώνιο ή αντίστοιχο τετράγωνο. Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τις τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά του. Αν έχετε κονσέρβα τα στραγγίζετε, ακολουθείτε τη πιο πάνω διαδικασία και βάζετε στο ψυγείο το χυμό τους για να τον χρησιμοποιήσετε στη παρασκευή του ζελέ.
  • Χοντροθρυμματίζετε τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  • Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
  • Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.
  • Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ. Προτιμήστε να ρίχνετε το ζελέ μέσα σε ένα μεγάλο κουτάλι που θα κρατάτε πάνω από γλυκό ώστε ο ζελές να πέφτει σαν συντριβάνι πάνω στο γλυκό.
  • Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share