Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκέτη νοστιμιά από Ηλία Μαμαλάκη: Αφράτα μπιφτέκια σερβιρισμένα με ένα μυστικό λαχανικό που τα «απογειώνει»

Θα σας ζητάνε τη συνταγή!

26 Μαΐου 2023 09:30
Σκέτη νοστιμιά από Ηλία Μαμαλάκη: Αφράτα μπιφτέκια σερβιρισμένα με ένα μυστικό λαχανικό που τα «απογειώνει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκέτη νοστιμιά είναι η συνταγή για αφράτα μπιφτέκια που μοιράστηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης. Ο γνωστός μάγειρας αποκάλυψε μάλιστα και το μυστικό λαχανικό που τα «απογειώνει».

Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν τα τραγανά κεφτεδάκια, αυτό είναι το κόλπο με το λάδι που πρέπει να ξέρετε.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 1.2 κιλό πράσα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • Λάδι
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Δείτε το βίντεο από το 6ο λεπτό

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τις φέτες ψωμιού. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια Καθαρίζετε και κόβετε σε χονδρές φέτες τα πράσα. Καθαρίζετε τις πιπεριές βγάζετε τα σποράκια τους και τις χονδροκόβετε.

Σ ένα μπόλ βάζετε τον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι μία κουταλιά ελαιόλαδο και το καλά στυμμένο ψωμί ,αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε τον κιμά. Τον βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάζετε τα πράσα με λίγο νερό και τα αφήνετε να μαραθούν. Τα αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σ ένα ταψί.

Από πάνω βάζετε τις πιπεριές, 1 φλιτζ καφέ λάδι ,τον χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε όλα τα υλικά.

Πλάθετε με τον κιμά, μπιφτέκια και τα τοποθετείτε πάνω στα πράσα και τις πιπεριές,

Ψήνετε στους 170 ο για 45 λεπτά.

Η μυστική συνταγή του Γιάννη Λουκάκου: Κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ

Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε τη μυστική του συνταγή για κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ.

Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.

Υλικά

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 350 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. αλάτι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας

Γιάννης Λουκάκος

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share