Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν πιο τραγανές: Το μυστικό για να πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Δώστε βάση!

23 Μαΐου 2023 09:20
Δεν υπάρχουν πιο τραγανές: Το μυστικό για να πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις τηγανιτές πατάτες, όμως λίγοι γνωρίζουν πως γίνεται το τέλειο τηγάνισμα. Οι φρέσκες πατάτες που φτιάχνουμε στο σπίτι, δεν μπορούν να είναι τόσο τέλειες όσο οι προτηγανισμένες που βρίσκουμε είτε στο εμπόριο, είτε παραγγέλνουμε στο σπίτι από το αγαπημένο μας ψητοπωλείο. Με την ευκαιρία, πετάξτε αμέσως τις πατάτες που έχουν αυτό το σημάδι.

Τα νέα, ωστόσο, είναι αρκετά ευχάριστα για εκείνους που ορκίζονται στις σπιτικές, τηγανητές πατάτες, καθώς βρήκαμε το κόλπο που θα σας βοηθήσει να τις φτιάχνετε ακόμη καλύτερες και από τις έτοιμες. Μια τεχνική που σίγουρα δεν είχατε σκεφτεί και φανταστεί ποτέ.

Το μυστικό για τις απόλυτες τηγανιτές πατάτες

Το μυστικό για να πετύχετε τις τέλειες τηγανητές πατάτες

Αυτό που έχετε να κάνετε, λοιπόν, για να πετύχετε τις τέλειες, σπιτικές, τραγανές, τηγανητές πατάτες είναι να κόψετε τις πατάτες, όπως θα κάνατε κανονικά, να τις βράσετε ελάχιστα και να τις καταψύξετε.

Όταν θελήσετε να απολαύσετε σπιτικές και τραγανές τηγανητές πατάτες, λοιπόν, πάρτε από την κατάψυξη αυτές που έχετε αποθηκεύσει και βάλτε τες απευθείας στο καυτό λάδι. Όπως θα κάνατε και με τις προτηγανισμένες. Μόνο που οι δικές σας θα είναι πολύ πιο φρέσκες και φυσικά πολύ καλύτερες!

Αν και παχυντικές λόγω του λαδιού και του τηγανίσματος, πολλοί λένε ότι είναι και θεραπευτικές. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει, όταν αναφερόμαστε σε προκατασκευασμένες πατάτες σε ταχυφαγία.

Το πείραμα το έκανε ένας λάτρης της υγιεινής διατροφής για να αποδείξει τα συντηρητικά των “πλαστικών” φαγητών. Θα μείνετε άφωνοι και θα αηδιάσετε με αυτό που θα δείτε…Είστε έτοιμοι;

Πατάτες γιαχνί ή αλλιώς... μπλουμ: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας

Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα και αγαπημένα φαγητά της ελληνική κουζίνας. Πεντανόστιμες πατάτες στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ! Φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης συνταγή για πατάτες ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 1 kg πατάτες μέτριες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 - 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πατάτες γιαχνί ή αλλιώς... μπλουμ: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.

Τις κόβουμε στα τέσσερα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας.

Αφήνουμε να ψηθεί ο πελτές για 1 λεπτό και να βγάλει τα αρώματα του.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό, ρίχνουμε τη δάφνη το μπαχάρι και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 25 λεπτά. Προσοχή όμως να μη λιώσουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share