Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

«Ηφαίστειο» από τον Γιώργο Τσούλη: Μακαρόνια με χωριάτικο λουκάνικο και τηγανητό αυγό

Γευστικός οίστρος

22 Μαΐου 2023 16:37
«Ηφαίστειο» από τον Γιώργο Τσούλη: Μακαρόνια με χωριάτικο λουκάνικο και τηγανητό αυγό
Από Ανθή Κουρεντζή

Συνταγή: Σκιουφιχτά μακαρόνια με μερακλίδικο κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και αυγό μάτι από τον Γιώργο Τσούλη, που θα πάθετε ζαβλαμά! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μεσογειακή μακαρονάδα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. σκιουφιχτά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 20 ml κρασί, λευκό ξηρό
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι, για το σερβίρισμα

«Ηφαίστειο» από τον Γιώργο Τσούλη: Μακαρόνια με χωριάτικο λουκάνικο και τηγανητό αυγό

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα τα λουκάνικα.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
  • Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό και το τηγανίζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε με το μέλι, τα σκιουφιχτά κι ανακατεύουμε εκ νέου.
  • Τέλος, μεταφέρουμε τα σκιουφιχτά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το τηγανητό αυγό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

Μία μερακλήδικη συνταγή για κοκκινιστά μακαρόνια με λουκάνικο από τα χεράκια του Βασίλη Καλλίδη που κάνει πραγματικά θραύση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο βράσιμο των μακαρονιών.

Υλικά συνταγής για μακαρόνια στο χαρτί

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια (ή άλλα μακαρόνια της αρεσκείας σας)
  • 1 κούπα τριμμένη κεφαλοτύρι
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας σας
  • Μερικά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • κασέρι (τριμμένο)
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λαδόκολλα

Μακαρόνια στο χαρτί: Το απίθανο κόλπο του Βασίλη Καλλίδη για θεσπέσια ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και λουκάνικα

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια στο χαρτί

  • Βράζουμε τα μακαρόνια με το συνήθη τρόπο για πέντε λεπτά.
  • Σουρώνουμε και περιμένουμε.
  • Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σωτάρουμε το λουκάνικο με τις πιπεριές και το σκόρδο.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε δυο μεγάλες λαδόκολλες.
  • Μέσα στις λαδόκολλες βάζουμε τα μακορόνια, το λουκάνικο, τις πιπεριές, τη ρίγανη, το πιπέρι, τα ντοματίνια, το κασέρι και την παρμεζάνα.
  • Κλείνουμε καλά με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 35' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share