Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ούτε φύλλο δεν θα μείνει: Τραγανή τυρόπιτα με γέμιση φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 5'

Η συνταγή που έψαχνες για αυτό το Σαββατοκύριακο

19 Μαΐου 2023 21:41
Ούτε φύλλο δεν θα μείνει: Τραγανή τυρόπιτα με γέμιση φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 5'
Από Ανθή Κουρεντζή

Η τυρόπιτα είναι ένα πιάτο με αμέτρητες παραλλαγές και εμείς επιλέξαμε μια απλή και ελαφριά συνταγή που θα σας συναρπάσει. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για χωριάτικη τυρόπιτα από τον Γιάννη Λουκάκο.

Πεντανόστιμες, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, οι παραδοσιακές πίτες με λαχταριστή γέμιση τυριού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια.

Συγκεκριμένα, η σπιτική τυρόπιτα είναι το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων, ιδανική για το σχολείο ή τη δουλειά. Εμείς λοιπόν, ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκαμε μία λαχταριστή συνταγή για ελαφριά τυρόπιτα με γιαούρτι.

Υλικά

  • Μετράω με κούπα 200ml.
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά – χωρίστε 1 κρόκο για άλειμμα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 κούπες αλεύρι

Ούτε φύλλο δεν θα μείνει: Τραγανή τυρόπιτα με γέμιση φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 5'

Εκτέλεση

  • Άνοιξα τον φούρνο στους 170°
  • Βάζω χαρτί ψησίματος στον πάτο μιας φόρμας 22 εκ. και αλείφω λάδι από όλες τις πλευρές.
  • Ανακάτεψα το γιαούρτι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ και το άφησα να φουσκώσει για περίπου 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσα διαδοχικά τα υπόλοιπα προϊόντα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.
  • Αποδείχθηκε ένα κολλώδες μείγμα, το οποίο έριξα στη φόρμα, λειαίνω την κορυφή, άλειψα με τον κρόκο, πασπαλίζω με σπόρους και το έψησα για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.
  • Όσο ήταν ακόμα ζεστό, άλειψα με βούτυρο (λάδι)

Πηγή: xrysoskoufaki.gr

Τυρόπιτα ή τεμπελόπιτα: Συνταγή «παιχνιδάκι» χωρίς φύλλο

Η τυρόπιτα αποτελεί αγαπημένο φαγητό για πάρα πολλούς ανθρώπους, ωστόσο όσο εύκολη και… συνηθισμένη κι αν ακούγεται μια συνταγή τυρόπιτας, στην πραγματικότητα υπάρχουν εξίσου διάφοροι τρόποι να τη φτιάξει κανείς.

Μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη Αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε, καθώς εκτός από εύκολη σε παρασκευή είναι και απίστευτα νόστιμη. Η τεμπελόπιτα του Πάνου είναι ιδανική για πρωινό και για όλες τις ώρες της ημέρας!

Τα παιδιά σας θα σας την ζητούν συνέχεια, ενώ και εσείς θα την φτιάχνετε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση καθώς δεν θα χρειστεί να διαθέσετε περισσότερα από 5 λεπτά από τον χρόνο σας για να την φτιάξετε. Παράλληλα, θυμηθείτε το μαγαζί με την καλύτερη κουρού που ταΐζει την Αθήνα τα τελευταία 100 χρόνια!

Συνταγή για τυρόπιτα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

250 γρ αλεύρι γ.ο.χ

250 γρ γάλα

70 γρ ελαιόλαδο

2 μέτρια αυγά

220-250 γρ τυρί φέτα

20 γρ μπέικεν πάουντερ

1/2 κτγ αλάτι

πιπέρι

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

Ταψί 25χ30 εκ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με το σύρμα.

Ρίχνουμε το μπέικεν και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.

Σπάμε το τυρί φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί 25χ30 με μια λαδόκολλα στον πάτο προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 170 c.

Την αφήνουμε να κρυώσει και η πιο εύκολη και νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share