Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα από τον Γιάννη Λουκάκο: Το μυστικό με το αυγό για λαμπερό και χρυσαφένιο χρώμα

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

19 Μαΐου 2023 09:16
Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα από τον Γιάννη Λουκάκο: Το μυστικό με το αυγό για λαμπερό και χρυσαφένιο χρώμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα από τον Γιάννη Λουκάκο. Μία εξαιρετικά εύκολη και απλή συνταγή για μια πίτα ιδανική για τους λάτρεις των τυριών. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και διάφορα τυριά που θυμίζει σουφλέ.

Υλικά

Για την χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

  • 12 τεμ. σφολιάτα κομμένη 10*15εκ.
  • 420 γρ. γέμιση
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι άψητο

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 65 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 65 γρ. μανούρι, τριμμένο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. αυγά, 2 περίπου
  • 45 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

Εκτέλεση

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες.

Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα.

Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση.

Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι.

Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι.

Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share