Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Ώρα για πίτσα! Συνταγή για εύκολη και πεντανόστιμη πίτσα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Έτοιμη σε λίγα λεπτά!

13 Μαΐου 2023 20:51
Ώρα για πίτσα! Συνταγή για εύκολη και πεντανόστιμη πίτσα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αγαπημένος σεφ Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει μια εύκολη συνταγή για πίτσα, που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σας. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • 1 κιλό αλεύρι για πίτσα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 550 ml νερό

Για τη σάλτσα

  • 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • Ξερό σκόρδο
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Τυριά Μοτσαρέλα, Havarti, Μπλε τυρί
  • Αλλαντικά της επιλογής μας
  • Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα

Εκτέλεση

Ώρα για πίτσα! Συνταγή για εύκολη και πεντανόστιμη πίτσα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Για το ζυμάρι

Ζεσταίνουμε το νερό να γίνει ελαφρώς χλιαρό.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι το ζυμαράκι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμαράκι καλύπτοντάς το με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλλιώς, ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα τον μπωλ για μισή ώρα.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε, προσθέτουμε μυρωδικά της επιλογής μας σε όση ποσότητα επιθυμούμε.

Αφού το ζυμαράκι ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο, το βγάζουμε από το μπολ, ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο και το ανοίγουμε με τα χέρια ή με τον πλάστη.

Τοποθετούμε το ζυμάρι μας σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι μας την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε και πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε μοτσαρέλα. Έπειτα, προσθέτουμε όποιο άλλο υλικό θέλουμε (τυριά, αλλαντικά, λαχανικά κ.λ.π.).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share