Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτοιμο και πεντανόστιμο με 3 μόνο κινήσεις: Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Γευστικό «παραλήρημα»

31 Μαρτίου 2023 11:48
Έτοιμο και πεντανόστιμο με 3 μόνο κινήσεις: Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athnemagazine.gr σας βρήκε τη συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα! Με 3 μόνο υλικά και 3 κινήσεις χωρίς ψήσιμο έχετε ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Υλικά

  • 500 γρ κουβερτούρα σοκολάτα, τεμαχισμένη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό. στη θέση του υπολοίπου βάζουμε φυτική κρέμα γάλακτος)
  • 150 γρ σχετικά ψιλοκομμένα καρύδια

Έτοιμο και πεντανόστιμο με 3 μόνο κινήσεις: Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.

Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.

Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα

Απ’ τα πιο δημπφιλή γλυκίσματα της σπιτικής ζαχαροπλαστικής εδώ και δεκαετίες. Συνταγή για σπιτικό κορμό, μωσαϊκό ή «σαλάμι» με κουβερτούρα, μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και καρύδια. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για αφράτη και κρεμώδη γαλατόπιτα.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα με το χέρι
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτετε το κονιάκ και στη συνέχεια τα μπισκότα, την άχνη και τα καρύδια και ανακατεύετε.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) που έχετε πασαπλίσει με κακάο. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια.
  • Τυλίγετε σφιχτά με το χαρτί σε ρολό, το ξανατυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share