Τοποθετείστε σε ένα ταψάκι ένα φύλλο λαδόκολλας και αλείψτε το με βούτυρο.
Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και ανακατέψτε στο τέλος και τα καρύδια.
Τοποθετείστε το μείγμα στο ταψί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και το βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάλτε από το ψυγείο το γλυκό, τραβήξτε μακριά το χαρτί και κόψτε το σε τετράγωνα κομματάκι ή μακρόστενες μπάρες.
Το ζαχαρούχο γάλα κάνει τη διαφορά: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με καρύδια και μπισκότα
Απ’ τα πιο δημπφιλή γλυκίσματα της σπιτικής ζαχαροπλαστικής εδώ και δεκαετίες. Συνταγή για σπιτικό κορμό, μωσαϊκό ή «σαλάμι» με κουβερτούρα, μπισκότα,ζαχαρούχο γάλακαι καρύδια. Με την ευκαιρία, δείτετην συνταγή για αφράτη και κρεμώδη γαλατόπιτα.
Υλικά Συνταγής
300 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα με το χέρι
250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
30 γρ. άχνη ζάχαρη
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Την αδειάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτετε το κονιάκ και στη συνέχεια τα μπισκότα, την άχνη και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) που έχετε πασαπλίσει με κακάο. Του δίνετε κυλινδρικό σχήμα με τα χέρια.
Τυλίγετε σφιχτά με το χαρτί σε ρολό, το ξανατυλίγετε και με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.