Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οικονομικές και μούρλια: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να «πετύχουν» οι τηγανητές πατάτες

Έτσι θα είναι κάθε φορά φρέσκιες και καθόλου «βαριές»

17 Μαρτίου 2023 11:02
Οικονομικές και μούρλια: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για να «πετύχουν» οι τηγανητές πατάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα τηγανητά δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας, αν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες, αλλά σίγουρα οι πατάτες στο τηγάνι ή την φριτέζα είναι κάτι, που δεν μπορούμε να αντισταθούμε, ειδικά όταν συνοδεύονται με αβγά.

Όσοι χρησιμοποιούν φριτέζα συνήθως χρησιμοποιούν και ελαιόλαδο. Υπάρχει ένας μύθος πως το λάδι από τις τηγανητές πατάτες μπορεί να διατηρηθεί για καιρό στο σκεύος το οποίο τηγανίστηκαν και να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κι όμως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Ένα ακόμη λάθος σχετικά με το ελαιόλαδο κάνουμε κατά την αποθήκευσή του.

Πότε είναι καλή στιγμή να πετάξετε το λάδι από τις πατάτες;

Για ποιο λόγο όμως πρέπει να πετιέται το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες; Το λάδι που παραμένει σε ένα σκεύος για καιρό οξειδώνεται με αποτέλεσμα να δίνει στις πατάτες μας μια περίεργη και πικρή γεύση.

Εκτός όμως από αυτό, το ελαιόλαδο στο οποίο έχουν τηγανιστεί οι πατάτες έχει απορροφήσει αρκετό από το άμυλο τους με αποτέλεσμα αν τηγανίσετε οτιδήποτε άλλο να αυξήσετε τις θερμίδες του τουλάχιστον στο διπλάσιο.

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε πατάτες ή πετάξτε το λάδι σας αμέσως ή κρατήστε το σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πατάτες. Θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που τηγανίσατε, τσεκάρετε το χρώμα του λαδιού και ανάλογα πράξτε.

τηγανητές πατάτες

«Τα τσούγκρισε»: Ρίχνει πατάτες στο τηγάνι και σπάει μέσα τα αυγά... Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει

Μια απλή και εύκολη συνταγή είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Οι πατάτες και τα αυγά αποτελούν τη βάση μας για πολλά πιάτα και όταν συνδυαστούν το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Να τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε 3 αυγά κάθε μέρα για 1 μήνα!

Πατάτες με αυγά: Το πιο απλό, μαμαδίστικο φαγητό που τρώμε από παιδιά. Μοιάζει με ομελέτα με τηγανητές πατάτες και είναι μια εύκολη λύση όταν δεν έχουμε πολλά υλικά ή ώρα στη διάθεσή μας.

Υλικά συνταγής για πατάτες με αυγά

  • 3-4 πατάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με αυγά

  • Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε κρύο νερό μέχρι να τις τηγανίσουμε.
  • Τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε τις πατάτες και αφαιρούμε το λάδι.
  • Αφήνουμε 2-3 κουταλιές και ξαναβάζουμε τις πατάτες πίσω στο τηγάνι.
  • Σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share